"Hayat Damarları" kafilesi Gazze'de büyük bir coşkuyla karşılandı.

"Hayat Damarları" kafilesi Gazze'de büyük bir coşkuyla karşılandı.

Hz. Peygamber (s.a.s)’in doğumunun yıldönümünde Gazze’ye Giriş Yapan “Hayat Damarları” Kafilesi Bayram Havası İçinde Karşılandı

Filistin Enformasyon Merkezi

İngiliz Avam Kamerası üyesi George Galloway’ın başkanlık ettiği onlarca araçlık konvoy dün akşam (09 Mart Pazartesi) Gazze’ye giriş yaptı. Konvoyu Gazze’nin resmi ve sivil bütün kurum ve kuruluşları ile Gazze halkı büyük bir coşkuyla karşıladı.

Kafile’nin sınıra yaklaşmasıyla sevgi defleri çalındı ve Filistin halkı bayraklarla sevinçlerini ortaya koydu. Gazze’ye giriş yapan kafileyi Filistin hükümet üyeleri başta olmak üzere, Kuşatmayı Kırma Komitesi üyeleriyle Filistin halkı karşıladı.

George Galloway kafile Gazze’ye girer girmez yaptığı açıklamada, meşakkatle geçen yolculuğa rağmen, sonunda Gazze’ye ulaştıklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek şöyle dedi: “Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünde Filistin’e varmaktan ve bu coşkuyu görmekten fazlasıyla mutluluk duyuyoruz.”

Oldukça uzun zor ve yorucu bir yolculuk yaptıklarını söyleyen Galloway, “Sıkıntılarla dolu bir yolculuk yaptık. Binlerce kilometre yol ve onlarca sınırı aştık. Birçok zorlukla karşılaştık ve birçok yol arkadaşımızı kaybettik. Fakat Allah’ın inayetiyle mukaddes topraklara ulaşabildik.”

İki ambulans ve itfaiye aracının dışında bütün yardım konvoyunun Rafah sınır kapısından içeri gireceğini, ambulans ve itfaiye aracının ise işgal devleti sınır kapısı el-Avce’den giriş yapacağını belirten George Galloway, Filistin halkıyla dayanışmak için gelenlerin de Rafah sınır kapısından içeri girdiğini ifade etti.

Galloway devamla şöyle dedi: “Yardımlarımızdan çok az bir kısmı işgal devletinin kontrolündeki noktalardan giriş yapacak. Bunları da Kızılhaç örgütüne mensup şoförler getirecek. Gelen bütün araçlar Mısır ve Filistin Kızılaylarıyla işbirliği içinde hareket ediyor.”

Galloway yaptığı açıklamanın devamında, kafilenin Gazze’de Filistin halkının yanı sıra direniş mücahitlerini de ziyaret edeceğini, onların sıkıntı ve kahramanlıklarını yakından görmek istediklerini de ifade etti.

14 Şubat’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da Avam Kamerası önünden hareket eden, 280 kişiden oluşan kafile, gıda, ilaç, giyim ve tıbbi malzeme yüklü 110 araçla, Cezayir, Fas, Tunus, Libya ve Mısır’dan geçerek sıkıntılı ve yorucu bir yolculuktan sonra Gazze’ye varabildi.



Etiketler :