Hayat kurtaran üçgen

Hayat kurtaran üçgen

Arkadaşlarıyla gittiği kahvehanede depreme yakalanan lise öğrencisi Furkan, babasına 'seyfi okey salonu baba hakkınızı helal edin' mesajıyla yerini bildirdi.

Furkan'ın mesajı ile hemen yıkılan binaya giden öğretmen baba Murat Çelik ile öğrencileri, Furkan'ı 7 saat sonra enkazdan kurtardı. Baba Murat Çelik, "Bir an oğlumu kaybeceğim sandım" dedi

Depreme arkadaşlarıyla birlikte gitti kahvehanede yakalanan 16 yaşındaki 10. sınıf öğrencisi Furkan Çelik, cep telefonundan attığı mesajla hayata tutundu. Yurtta kalan Furkan Çelik, arkadaşlarıyla bir kahvehanede buluştu. Çok geçmeden 7.2'lik deprem Furkan Çelik'in bulunduğu 5 katlı binayı yerle bir etti. Furkan, "İlk sarsıntı çok hafifti o sırada hemen cep telefonum ile montumu aldım, sarsıntı daha şiddetli olmaya başladı. O sırada tavan üzerimize çöktü, yanımızda masa vardı, tavanla kolon bir üçgen oluşturdu bizde o boşluğun içinde kaldık" dedi.

'BABA ENKAZ ALTINDAYIZ'

Küçük bir boşluğun içinde 10 kişi kaldığını belirten Furkan, "Neler olduğunu anlayabilmek için telefonun ışığıyla etrafıma baktım. İlk başta 8 kişi gördüm hepsine seslendim iyilerdi. İki kişiyi de cansız yatarken gördüm. Telefonla 112'yi, 155'i ardından 110'u aradım meşguldü. Tam o sırada babam aradı, 'baba yardım edin enkaz altındayım' dedim, görüşme kesildi. Aklıma mesaj atmak geldi. Kurtulacağımızı hiç ummuyordum o yüzden babamdan helallik almak istedim. Attığım mesajda 'seyfi okey salonu baba hakkınızı helal edin' yazdım ve gönderdim. Sonra birkaç arkadaşa daha yerimizi bildiren mesaj attım.

ARKADAŞI KUCAĞINDA ÖLDÜ

Kucağında bir arkadaşının ölümüne tanıklık eden Furkan, "Umudu kesmiştik. Gaz kokusu bastırıyordu, arkadaşın bir çakısı vardı onunla bir delik açıp nefes almaya çalıştık. Sınıf arkadaşım Muammer Şahin ağır yaralıydı, kucağıma aldım orda da son nefesini verdi. Diğer arkadaşlarla konuşmaya başladık ölünce ne olacak ne gidecek diye" dedi.

YEDİ SAAT SONRA IŞIĞI GÖRDÜ

Enkaz altında 7 saat boyunca ölümle yaşam arasında gidip gelen Furkan, uykusunun gelmeye başladığı sırada kurtuluş sesini duymuş. Furkan, o anları şöyle anlattı: "Umutlarımı iyice yitirmeye başladığım sırada 'Furkan Çelik neredesin' sesini duydum. Kazma sesleri geliyordu, deliği genişletiyorlarmış o sırada bir artçı deprem daha oldu. Yanımdaki Baran Yıldız'la birbirimize sarıldık. Enkaz altında kalacağız diye düşünmeye başladık. Kafamı kaldırdığımda bir ışık gördüm. İlk önce Baran'ı çıkardılar sonra da beni ve Mücahit'i çıkartırlarken gördüm, bayılmışım."

 

Oğlumu görünce bayıldım

Oğlunun enkaz altında kaldığını gönderdiği mesajla öğrenen Erciş Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik, "Vefat eden bir arkadaşımızın cenazesindeydik. Mesajı görünce hemen telefonla kendisini aradım. 5 katlı bina oğlumun ve insanların üzerine çökmüş. Furkan, 'mutfak tarafına yakınız, tüp kokusu var baba' diyordu. Ayaklarım uyuştu demeye başladı. Bende sakin olun nefesinizi idareli kullanın diye telkin etmeye çalışıyordum. Enkaz üzerinden taşları atmaya başladık, yanda çatlak bir bina vardı oranın camını kırıp duvardan delik açtık. O sırada 3 ya da 4 kişi oradan canlı çıkardık. Zaman ilerliyordu Furkan'ı kaybedeceğimi düşünmeye başlamıştım. Yan taraftan başka bir delik açtık. Başka bir grup da üstten aşağıya inmeye çalışıyordu. Öğrencilerim yardıma koştular. Balyozla vurmaya başladık. Furkan'ın sesini duydum o sırada 'Balyozla vurmayın taşlar üzerimize geliyor' diye. Üç yerden enkaza girdik oğluma ve arkadaşlarına akşam 20.30'da ulaştık. O sırada bayılmışım" diyerek yaşadığı duygularını anlattı.

 

Allah hiç kimseyi evladıyla sınamasın

Üç çocuk annesi Rezzan Çelik ise oğlunun enkaz altında kaldığı haberini aldıktan sonra yaşadığı 7 saati gözyaşlarıyla anlattı. Rezzan Çelik, "Allah insanları evlatlarıyla imtihan etmesin. Furkan enkaz altında kaldıktan sonra ne yaşadığımı bile hatırlamıyorum. Kurtulduğu haberinden sonra Furkan'ın yeniden doğduğuna inandım" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.