Hayatta tek başına iktidar olamaz

Hayatta tek başına iktidar olamaz

Bülent Arınç, CHP'yi kastederek, "Bunlar sittin sene tek başına iktidara gelemezler" dedi. MHP'yi de ihmal etmedi.

AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları'nın Gebze ilçesinde düzenlediği konferansa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'yi kastederek, "Bunlar sittin sene tek başına iktidara gelemezler." dedi.

 

Konferansın yapıldığı Gebze Belediyesi Osman Hamdibey Kültür Merkezi'ne 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları eşliğinde giren Arınç, gençlik kollarına bir konuşma yaptı. CHP'nin tek başına iktidar olmasının mümkün olmadığını belirten Arınç, "Bu iddia değil. Bu tarihen sabit bir gerçek. 1950'de CHP iktidardan düştü, o günden bu tarafa 15 seçimdir bu parti halkın tertemiz, helal oylarıyla iktidara gelemiyor. Gelemiyor arkadaş. Çünkü halkın partisi olamıyor. Siz halkın layık olduğu hizmeti vermezseniz, gerçekten her an halkla birlikte olmazsanız, onun inanç, gelenek, örf ve adetlerine, duygu ve düşüncelerine, istek ve ihtiyaçlarına hiçbir zaman ilgi duymaz, onun inancıyla, duygu ve düşünceleriyle uğraşırsanız, onun çocuklarının nerde okuyacağına siz karar verirseniz, halka her zaman gerici, yobaz ve rejim düşmanı gibi bakarsanız, bu parti tek başına iktidara gelmez. Sittin sene gelemez." diye konuştu.

 

Türkiye'nin yılların birikimi olan bir sorunu daha çözmesi gerektiğini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu: "Kardeş kavgası artık ülkemizde yok. Sivil asker ilişkileri iyi bir yere gidiyor. Herkes olması gerektiği bir yerde anayasanın emrettiği bir şekilde olacak. Katsayı adaletsizliğinde halen ayrımcılık devam ediyor. Bununla da hukuk, adalet ve demokrasi içinde bir mücadele yapılıyor. Artık YÖK katsayı adaletsizliği giderilmelidir diyor, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da 'bu adaletsizliktir, fende sınavı Türkiye birincisi olarak sınavı kazanan bir kişi istediği bölüme gidemiyorsa bu zulümdür' diyor. YÖK, iki karar aldı, ikisini de Danıştay iptal etti. Halbuki bu karar hukuk üzerine olmalıydı, yerindeliğe göre değil."

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağına ve soluna koyacakları iki adamı olmadığını iddia eden Devlet Bakanı Arınç, "Meclis Başkan vekili hanımefendiye CHP Grup toplantısına katılmasının doğru olmadığını söyledim. Onlar da seçim döneminde bir mitingde çekilmiş fotoğrafımı gösterdiler. Sözüm ona benim de bunu ihlal ettiğimi söylemek istiyorlar. Fakat seçimlere 15 gün kala milletvekili adayı olduğum bölgede seçim çalışması yapmam ne yasalara ne de süregelen meclis geleneğine aykırı değil. Ayrıca bu birlik ve beraberlik fotoğrafı bize en az yüzde 5 puan kazandırdı. Asıl ben merak ediyorum; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağına ve soluna koyacakları 2 adamı var mı? Olacağını sanmıyorum. Koysalar da halk tarafından rağbet görmez." diye konuştu.

Etiketler :