Haydar Baş, 5 Bin liralık asgari ücretin kaynağını açıkladı

Haydar Baş, 5 Bin liralık asgari ücretin kaynağını açıkladı

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş asgari ücreti 5 bin Türk lirası yapacak formülü anlattı.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milli Ekonomi Modeli ile memurun ve işçinin asgari ücretini 5 bin TL yapacağım. Rusya’yı lider ülke yapan tezim Türkiye’nin son şansıdır” dedi. BTP liderinin bu tweeti şok etkisine neden oldu.

HAYDAR BAŞ NASIL YAPACAĞINI AÇIKLADI

Peki Haydar Baş asgari ücreti nasıl 5 bin lira yapacak? Baş, çok konuşulan ‘5 bin TL asgari ücret’ açıklamasının ardından “Taahhüt ettiğimiz paralar seçim vaadi olmayıp Milli Ekonomi Modeli’nin bir gereğidir” açıklamasında bulundu. Prof. Dr. Haydar Baş, şunları söyledi:

Sevgili vatandaşlarım, seçim mahalline girdiğimiz bugünlerde bizler Bağımsız Türkiye Partisi olarak asgari ücreti 5 bin Türk Lirası olarak tespit ettik ve de ev hanımlarının vatandaşlık maaşını da bin 500 Türk lirası olarak belirledik. Bazı arkadaşlarımız endişe ile peki bunu siz nereden bulup da vereceksiniz diye soruyorlar. Bakınız Türkiye’nin bugün tam 2 trilyon TL Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) var. Bu ne demek? Yani bizim 2 trilyon gelirimiz var, paramız var, servetimiz var. Bugüne kadar biz milli paraları devreye koymadığımız için bundan hiçbirimizin haberi yok. Ülkemizde 3 katrilyon dolarlık yeraltı kaynağımız var, 2 trilyon lira senyoraj hakkımızı her yıl kullandığımızda GSMH ile birlikte tam 4 trilyon lira paramız olacak. Bunun mukabilinde bir de vergi gelirlerimizin 500 milyar olduğunu kabul ettiğimizde yıllık girdimiz 4.5 trilyon TL olacak. Peki buna mukabil elimizden çıkan para miktarı ne oluyor? Bu hesaba göre asgari ücretten maaş alan 20 milyon kişiyi hesap ettiğimizde 5 bin TL’den ayda 100 milyar TL para eder, yılda 1 trilyon 200 milyar eder. Peki ev hanımlarının vatandaşlık giderine baktığımızda ise toplam 360 milyar lira olduğunu görürüz. O taktirde 1 trilyon 560 milyar giderimiz yılda var. Halbuki bizim elimizde olması gereken para 4.5 trilyon TL. Şimdi söyler misiniz 4.5 trilyon elinde girdisi olan bir sermaye sahibi 1 trilyon 560 milyar lirayı ödeyebilir mi ödeyemez mi?”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.