Hayırcılara hayır deyin

Hayırcılara hayır deyin

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Hayırcılara hayır demenizi bekliyorum." dedi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili vatandaşlardan çok kuvvetli bir şekilde 'evet' istediklerini belirterek, "Hayırcılara hayır demenizi bekliyorum." dedi.

Ankara'nın Çamlıdere ilçesini ziyaret eden Bakan Çağlayan, daha sonra Kızılcahamam ilçesine geçti. Kızılcahamam esnafıyla sohbet eden Çağlayan, daha sonra düzenlenen salon toplantısında vatandaşlara hitap etti. Bakanlık görevine geldiği 14 ay süresince 57 ülkeyi dolaştığını dile getiren Çağlayan, millete hizmet etmeyi bilen tek partinin AK Parti olduğunu savundu.

Gönüllerinde dört dörtlük, sıfırdan bir anayasa yapmak olduğunu bildiren Çağlayan, ancak muhalefetin buna destek vermediğini, yeni anayasanın AK Parti'nin değil, Türkiye Cumhuriyeti ve Devleti'nin anayasası olduğunu vurguladı. Çağlayan, 12 Eylül'de yapılacak referandumdan muhalefet partilerinin eli boş döneceğini savundu.

Hazırlanan anayasa değişiklik paketinin kabul edilmesiyle darbecilerin, darbe anayasasının ortadan kaldırılacağını söyleyen Çağlayan, artık Türkiye'de kimsenin darbe yapamayacağını, siyasileri milletin başa getireceğini ve milletin baştan götüreceğini kaydetti.

Kızılcahamamlıların doğalgaz talebinde bulunması sebebiyle, bu durumu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a telefonla ilettiğini anlatan Çağlayan, Bakan Yıldız'ın da Kızılcahamam'da doğalgaz dağıtımı konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine talimat verdiğini aktardığını anlattı.

Bakan Yıldız'ın, Kızılcahamam'da doğalgazda yeterli sayıda abone olmadığı için özelleştirme yapılamadığını söylediğini, ancak Kızılcahamamlıları bekletmeye hakları olmadığını belirttiğini söyleyen Çağlayan, "İnşallah çok yakın zaman içinde yeni bir proje paketiyle Kızılcahamam'a doğalgazı ulaştıracağız." dedi.

KANTAR SORUNU

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile de telefonla görüştüğünü, E-5 karayolu üzerinde kantar bulunması nedeniyle TIR'cıların kantar olmayan otoyolu tercih ettiğini, bu nedenle E-5 üzerindeki esnafın iş yapamaz hale geldiğini aktardığını anlatan Çağlayan, Bakan Yıldırım'ın da kısa süre içinde otoyollara kantar koyma sözü verdiğini, böylece E-5 karayolunu da işler hale getireceklerini söylediğini kaydetti. Devlet Bakanı Çağlayan, Kızılcahamam'daki toplantıdan sonra Ankara'ya döndü.

ESNAFTAN OY İSTEDİ

Çağlayan, sohbet edip dertlerini dinlediği esnaftan ve bölge halkından, referandumda 'evet' oyu kullanmaları konusunda destek olmalarını istedi.

Devlet Bakanı Çağlayan, referandum çalışmaları için dün akşam Çamlıdere ve Kızılcahamam ilçelerini ziyaret etti. Bölge esnafıyla kucaklaşan Çağlayan, ziyaret ettiği esnafın çayını içip, hal hatrını sordu, Ramazan öncesi pide hazırlıkları yapan fırıncılarla sohbet etti.

Vatandaşın derdini dinleyen Çağlayan, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı'nın damızlık hayvan almaları sebebiyle aldıkları kredinin temerrüte düştüğünü ve temerrütlerin kaldırılması halinde borçlarını ödeyebileceklerini ifade etmesi üzerine, Çağlayan, bunun üzerine referandum çalışmaları sebebiyle Rize'de olan Tarım Bakanı M. Mehdi Eker' le telefon görüşmesi yaparak ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Çağlayan, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra, Çamlıdere Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda vatandaşlara hitap etti. Çağlayan, "2002 yılında AK Parti hükümetinin gelmesiyle siyasi istikrar geldi, sonrasında ise ekonomik istikrar. Türkiye 2002'de 26. büyük ekonomi iken bugün ise 17. büyük ekonomidir. IMF kapısında bekleyen, IMF borcuna teslim olduğumuz Türkiye'nin şu an IMF'ye 6-7 milyar dolar borcu kaldı. Bunu da istediği an ödeyebilecek güçtedir." cümlelerini dile getirdi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BİR AK PARTİ PROJESİ DEĞİLDİR"

Bakan Çağlayan; "Gücümüzü Yüce Yaradan'dan aldık, gücümüzü yüce milletimizden aldık, gücümüzü Hak'tan ve hukuktan aldık. Anayasa değişikliği bir AK Parti projesi değil, bu ülkenin gelişmesine, düzenlenmesi için imkan sağlayacaktır." dedi.

Referanduma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çağlayan, artık kararın da sözün de her zaman halkta olacağını belirtti. Çağlayan, Anayasa değişikliğine 'evet' denilmesiyle artık Türkiye'de demokrasiye müdahalenin mümkün olamayacağını söyledi.

Zafer Çağlayan, Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine hiçbir insanın Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Alevi veya Sünni ayrımı yapmaksızın bu ülkenin ferdi olmuş, bu ülkenin bayrağına gönül vermiş herkesi kucaklayıp, onlara kollarını açtıklarını dile getirdi.

Bu anayasa değişikliğine hayır diyebilmek için tek bir madde gösterilemeyeceğini ifade eden Çağlayan, Anayasa Mahkemesi'ne üye seçilemeyen tek ülkenin Türkiye olduğunun da altını çizdi. AK Parti olarak Türkiye'nin demokratik standartlarını artırmak istediklerini, şu anda Türkiye'de vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne gidemedikleri için haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde aradıklarını ifade eden Çağlayan, yeni düzenlemeyle vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne başvurabileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Çağlayan ve beraberindekiler çarşı ziyaretine devam etti. Çağlayan, daha sonra Ankara İl Özel İdaresi ve Çamlıdere Belediyesi tarafından yaptırılan huzurevini ziyaret etti.

Çağlayan, daha sonra Çamlıdere Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve basın mensuplarıyla biraraya gelerek soruları cevapladı. Bakan Çağlayan, elektrik dağıtım ihalesi konusunda yöneltilen soruya ise şöyle cevap verdi:

"Dün yapılan ihalede 5,7 milyar dolarlık bir ihaleyle sonuçlanması, aslında bu konuda Türkiye'nin yatırım ikliminin, üretim ikliminin ve Türkiye'nin cazibesinin ne kadar yüksek olduğunun çok net bir göstergesidir. Dünya'nın krizden geçtiği bir ortamda Türkiye'de enerji dağıtım özelleştirmesinin 5,7 milyar dolarlık bir bedelle gerçekleştirilmiş olması Türkiye'nin bir itibarıdır. Bu, kaynaklarımızın çok etkin kullanıldığını, en doğru şekilde kullanıldığının göstergesidir. Ve tabiki yapılan bu ihaleler de devletin ve milletin lehine olacak şekilde sonuçlandırılması gerekiyor."

Enerji konusunun Türkiye için son derece önemli bir konu olduğunu ifade eden Çağlayan, şöyle devam etti: "Dünya'nın gözü Türkiyemizdedir. Enerji konusunda önümüzdeki 10 yılda 120 milyar dolardan fazla yatırım yapılacak. Ve bir yandan almış olduğumuz tedbirler, enerjinin çeşitlendirilmesi ve yenilenebilir enerjinin her türlü kaynağı konusunda yoğun gayretlerimiz var."

Etiketler :