HDP Lice'de PKK'lılara şov yaptırdı

HDP Lice'de PKK'lılara şov yaptırdı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda 24 Mayıs tarihinden itibaren yol kapatma eylemi düzenleyen KCK'lılar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerini taşıyan araçları durdurup, örgüt propagandası yaptı.

HDP, grup toplantısını bugün Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol protestolarının çadır kurularak ilk başlatıldığı yer olan, Çelikhan Köyü Köprübaşı Mevkii'nde yaptı. HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, Lice'deki gösterilerin amacına ulaştığını belirterek, "Meskan ve Lice'de direnen halkımıza yaptığınız eylem amacına ulaştı diyoruz. Bir yandan barış süreci deyip, bir yandan da savaş politikasını yürüten hükümeti teşhir etti. Halkımız görevini yaptı. Şimdi sıra hükümette ve bizdedir" dedi.

HDP, bugün TBMM'de yapacağı grup toplantısını geçen cumartesi günü yol kesen gruplara yönelik operasyonda 2 kişinin silahla vurularak öldürüldüğü Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yaptı. Grup toplantısına gitmek için Diyarbakır'da BDP il binası önünde toplanan aralarında HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, Erol Dora, Hasip Kaplan ve Ayla Akat Ata ile bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk'un da bulunduğu grup, BDP otobüsle yola çıktı.

PKK'LI GRUP OTOBÜSÜ DURDURDU

HDP'lilerin bulunduğu otobüsün önü Lice yakınlarındaki Fisova Mevkii'nde yol kontrolü yapan yüzleri kapalı bir grup PKK'lı tarafından durduruldu. Yüzleri kapalı gençlerden biri otobüse binerek bir süre Sabahat Tuncel ile konuştu.

Daha sonra HDP'liler Lice'de karakol protestolarının ilk başladığı yer olan Çelikan Köyü Köprübaşı Mevkii'ne gitti. Buradan otobüsten inen partililer, günlerdir eylem yapanlarca karşılandı. HDP'liler toplantının yapılacağı yere PKK flamalarının asıldığı arazide bir süre yürüyerek ulaştı.

BDP'li vekiller Şemdinli'de yol kesen teröristlerle kucaklaşmıştı

Yaklaşık 50 aracın bulunduğu konvoyu durduran 1'i kadın 5 PKK'lı, yaklaşık yarım saat örgüt propagandası yapmış ve BDP'li vekillerle kucaklaşıp samimi görüntüler vermişlerdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.