HDP'den 7 Haziran öncesi 'kanlı tehdit'

HDP'den 7 Haziran öncesi 'kanlı tehdit'

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde olduğu iddia edilen bilbordlarda, “Önleminizi alın” ve “Korkmuyor musunuz?” yazan ve kan akan musluk fotoğrafının yer aldığı reklamlar dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşılan ve HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen bilbordlardaki reklam görüntüleri, 7 Haziran seçimi öncesi bölge halkının oy kullanma özgürlüğünün kısıtlandığını ve baskılarla HDP’ye oy kazandırmaya yönelik çalışmaların hız kazandığını gözler önüne serdi.

Van’ın çeşitli bölgelerinde yer alan bilbordlarda, “Önleminizi alın”, “Korkmuyor musunuz?” gibi tehdit içerikli yazılarla süslenmiş ve kan akan musluk fotoğrafının yer aldığı reklamlar dikkat çekti.

 

DÜNYA ÇEVRE HAFTASI DEDİLER AMA…

 

Bazı HDP’li sosyal medya kullanıcıları, reklamın Dünya Çevre Haftası nedeniyle susuzluğa dikkat çekmek amaçlı yapıldığını iddia ederken, Dünya Çevre Haftası’nın 5 Haziran’dan itibaren başlayacağı ve bir aydan fazla bir süre olması iddiaların gerçek olmadığını ortaya koydu.

 

Eş başkanlarının Bekir Kaya ve Hatice Çoban olduğu Van Büyükşehir Belediyesi’nin geçen aydan itibaren reklam şirketleriyle sözleşmelerini feshederek, reklamları belediyenin kontrolüne aldığı gelen bilgiler arasında.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.