HDP'den Kobani açıklaması

HDP'den Kobani açıklaması

HDP yazılı bir açıklama yaparak Kobani'nin düşmesi durumunda çözüm süreceğinin biteceğini belirtti.

 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Çözüm süreci ile Kobane'nin birbirinden koparılamayacağını, barışın yolunun Kobane'den geçtiğini, biri çökerse diğerinin de çökeceğini ve büyük bir psikolojik kırılma yaşanacağını" ileri sürdü.

HDP Merkez Yürütme Kurulundan (MYK) yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in, Kobani'yi (Ayn El-Arab) işgal etmesinin, önü alınamaz bir kırılma ve felakete sürüklenme ihtimali taşıdığı ifade edildi.

Çözüm süreci ile Kobani'nin birbirinden koparılamayacağı öne sürülen "Barışın yolunun Kobane'den geçtiğini, biri çökerse diğerinin de çökeceğini ve büyük bir psikolojik kırılma yaşanacağını bir kez daha vurguluyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, çözüm ve barış sürecinin sınır ötesi gelişmelerle etkileşimini değerlendirmenin büyük önem taşıdığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Hükümete bir kez daha çağrı yapıyoruz, Kobane'ye destek vermemek, destek vermek isteyenleri de engellemekle çözüm sürecini tehlikeye itiyorsunuz. Talihsiz benzetmelerle, Şengal'de, Kobane'de ve Rojava'da IŞİD katliamına karşı direnen güçlerle bu vahşet çetesini eşitleme hatasından vazgeçin. Kobane'de direnenlerin özsavunma başta olmak üzere her türlü ihtiyacının karşılanması için bir koridor açılmasına imkan verin. Kobane'nin kapılarını açık tutun."

Tuğluk'tan Kobani çıkışı
HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kobani düştü düşüyor' açıklaması üzerine çok sert bir yanıt verdi.
aziantep'te Suriyeli sığınmacılara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şu anda Kobani de düştü, düşüyor" açıklamasına  Tuğluk, twittter hesabından tepki gösterdi. Tuğluk açıklamasında Erdoğan'a cevap olarak "Çok beklersin... Bil ki Kobani düşerse Ankara'da düşer. Kürtler  de kendi kaderini tayin eder" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.