Hedef İslamiyeti ANLATMAK

Hedef İslamiyeti ANLATMAK

Kaliforniya Eyaletindeki Müslümanlar, İslamiyet hakkındaki yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için 2002 yılından beri CAMİ GÜNÜ dizenliyorlar

Ömer YAZICI'nın haberi

Karışık bilgiler duymaktan sıkılan Marhnelle Hibbard, Laguna Beach’daki evinden çıkıp Garden Grove Camisine kaynağından bilgi öğrenmeye gitti.

“Öğrendiğim şey, Islam’ın sevgi ve Allah odaklı olduğuydu, benim düşündüğümün tam tersine” dedi.

Rachel Rosen, soldaki, Peggy Price, ortadaki ve Abdul Latif sağdaki cami kubbesinde guzelligi ve sanatı incelediler. Rosen ve Price, Seal Beach’daki manevi yaşam merkezinin üyeleri ve Islam hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorlar. Latif ise cami gorevlilerinden birisi.

Katolik olan Hibbard ve kocasi David Guney Kaliforniada 24 camide duzenlenen cami gunune katilan binlerce kisiden sadece ikisi. Guney Kaliforniya’daki camileri bunyesinde toplayan Sura Konseyi 2002 den beri cami gunu duzenliyor ve amaclari ise Islamiyet hakkindaki yanlis anlasilmalari ortadan kaldirmak.

Hibbard Muslumanlar hakkinda 11 eylulden sonra daha cok şeyler duyduğunu soyluyor. Organizatorler, insanlarin Islam hakkinda ya cok az bildiklerini veya yanlis seyler bildiklerini soyluyorlar.

Ozellikle Kur’an’i yakma girisiminde bulunan papaz ve New York’da inşa edilmesi planlanan cami portestolarından sonra, cami gününün bu yilki onemi daha fazla kendini hissettirdi.

Hibbard, önceleri New York’da cami açılmasına karşıydi fakat alim Muzzamil Siddiqi’nin konusmasını dinledikten sonra fikrini değistirdi. Alim Muzzzamil konuşmasında,  Müslümanlar dayanismalarini göstermek icin orayi insa ediyorlar, orada bircok musluman oldu dedi.

“Kulelere Muslumanlar saldırmadı, bir grup kendini bilmez saldırdı.” dedi.

Baziları islami merkez icin saldirgan fakat bazilari bir cok dinin temsil edilmesi icin bir firsat olarak bakiyor. Park 51 Islami merkezin bunyesinde basketbol sahasi, yemekhanesi ve cami bulunacak.

Anaheim’den Mission Viejo’ya uzanan cami gununde insanlarin kafasi NY’daki islami merkez hakkinda karisik durumdaydi. Silvia Barger, Long Beach kilisesinde Islam hakkinda dersler aliyordu, bu tur seylere acik birisi olmasina ragmen bu merkez icin aklini birseylerin karistirdigini ifade ediyordu. “bu radikal degil fakat radikal olmasa bile bazen boyle seyler kafa karistiriyor” dedi.

Susie Bjork, kilisede Islam hakkinda egitim veriyor ve kendisinin merkez hakkinda herhangi bir olumsuz dusuncesi olmadigini, islamiyet hakkinda ogrenmenin insanlar arasinda ki endiseyi azaltacagini soyledi.

Ayrilmadan once arkadaslari icin bilgilendirme formlari alan Hibbard, benim katolik olmamda onlarin musluman olmasida en dogal sey dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :