Hedef kaos çıkarmak

Hedef kaos çıkarmak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aday olup olmayacağına ilişkin tartışmaları malum çevreler; hükümet ile Köşkü kar karşıya getirme yarışına dönüştürdü. AK Parti’den yapılan sağduyulu çağrılar sanal krizin büyümesini engellerken, başta CHP, malum medy

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

Türkiye’nin normalleşmesini istemeyenler pusuda bekliyor. MİT ile yargı arasında yaşanan kriz sonrası kurumlar arasında gerilimi tırmandırmak isteyenler, bu kez gözü Köşke dikti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aday olup olmayacağına ilişkin tartışmaları malum çevreler; hükümet ile Köşkü kar karşıya getirme yarışına dönüştürdü.

AK Parti’den yapılan sağduyulu çağrılar sanal krizin büyümesini engellerken, başta CHP, malum medya ve ulusalcı çevrelerin tek gündem maddesi halen 2 yıl sonra yapılacak olan Köşk seçimi…

Biz bu oyunu görmüştük

Kriz için pusuda bekleyen çevrelerin sergiledikleri tutum 24 Nisan 2007 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yürütülen kontrgerilla harekâtı kapsamında toplumu geren provokasyonları akıllara getirdi. Malum çevrelerin Cumhurbaşkanını hükümet ve halk tarafından seçilmesini akamete uğratma çabası boşa çıksa da, ülkenin enerjisi 2 yıl boşa tüketildi.

Kimsenin gücü buna yetmez

Konu hakkında gazetemize değerlendirmelerde bulunan 2007 Köşk seçimlerine adaylığını ilk açıklayan AK Parti eski Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, “Bunlar denenmiş ama başarısızlıkla sonuçlandırılmış projeler. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karşı karşıya gelmez. İki lideri karşı karşıya getirmeye kimsenin gücü yetmez. Varsa bir sorun oturur baş başa verir kendileri çözerler. Kaldı ki ortada bir sorun yok üretilmeye çalışılan gerilim var” dedi.

Süreci el ele yönetirler

“İki lider iyi bir dost ve yol arkadaşı” hatırlatmasında bulunan Yarbay, “Yol arkadaşları kolay kolay kaos üretmek isteyenlerin kirli emellerine alet olmazlar. Kaldı ki 2007 öncesi yaşananları iki lider sürecin içinde atlattı. Geçmişten gelen deneyim ile bugün kimseye prim vermezler. Ufak tefek rahatsızlıklar olsa da ustaca süreci el ele yönetirler” diye konuştu.

Halkın iradesine müdahale

Sanal gündemler üreterek, bilgi kirliliği ile gerilimi tırmandırmak isteyenlere tepki gösteren ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ise, “Halkın iradesini manipüle etmek kimsenin haddi değildir. Hükümetten gelen sağduyulu çağrılar ile sahneye koyulan ilk oyun bozulmuştur. Aynı hassasiyet ile devam edileceğinden şüphem yok” dedi.

Bizim halkımız bu oyuna gelmez

Gereksiz bilgi paylaşımlarının gerilime yönelik olduğu açıktır ve dikkate alınmamalıdır. Hükümet ile Köşk ülkede küçük çaplı bir krize bile taviz vermez. Kimsenin bu tip manipülasyonlarla uğraşmaya zamanı yok. Sağduyulu çevreler enerjilerini gereksiz yere tüketmek yerine ekonomimiz ile uğraşsınlar. 24 Nisan 2007 tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde sahneye koyulan oyunların yeniden gösterime konulmasına ülke halkı izin vermez” dedi.

Çelik: Ortada bir sorun yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü üzen isimler arasında olduğu iddiasına tepki göstererek, "Sayın Cumhurbaşkanının son derece başarılı bir Cumhurbaşkanlığı yaptığını ve bunu kamuoyunda ölçmenin çok zor olmayacağını aynı konuşmamda ifade ettim" dedi. Cumhurbaşkanının basın müşaviri Ahmet Sever'in, Abdullah Gül'ün yeniden aday olabileceğine ve bazı isimlere kırgın olduğuna yönelik açıklamasının ve Gül'ün kırgın olduğu isimler arasında kendisinin de bulunduğu yönündeki iddiaları Çelik şu şekilde cevapladı: "Hiçbir zaman bu konuda bir kriz olmadı. Bir kriz yaşanmadı. Bundan sonra da yaşanmayacağını ben ifade ediyorum, tecrübelerim çerçevesinde. Sayın Başbakanım Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olursa bunun bir soruna dönüşmeyeceğini ben bir soru üzerine ifade etmiştim.”

MİLATGAZETE.COM

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.