Hedefinde herkes vardı

Hedefinde herkes vardı

Başkan Adnan Polat'ın hedefinde, Federasyon, hakemler, Fener seyircisi ve kaptan Arda'yla G.Saraylı futbolcular vardı

Fenerbahçe yenilgisi Galatasaray’da deprem etkisi yaptı... Büyük bir hayal kırıklığı içinde olduğunu söyleyen başkan Adnan Polat, hiçbir şeyin adaletli gitmediğine vurgu yaptı. Özellikle medyanın F.Bahçe’nin az ceza alabilmesi için topyekün görüntü sergilediğini söyleyen Polat, “Ali Sami Yen’deki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrasında sahamızı 5 maç kapatan federasyon bakalım şimdi kaç maç ceza verecek. Eğer adil davranılmazsa ben taraftarımı nasıl durduracağım, bilemiyorum. Ne yazık ki, medya da F.Bahçe’ye verilmesi gereken cezanın bir maçla sınırlı kalması gerektiği konusunda ağız birliği yapıyor” suçlamasında bulundu.


"GEZER İPTAL ETMELİYDİ, EYYAM YAPTI"
“Bana göre maçın hakemi Bünyamin Gezer bu derbi maçı iptal etmeliydi” diyen Adnan Polat, “Daha karşılaşma başlamamış. Tribünlerden atılan yabancı maddelerin biri bin para. Hakemin başına şişe geliyor, adam kanlar içinde kalmış, kafasına dikiş atılıyor. Hakemlerimiz maç öncesi veya sonrasında kıymetsiz de sadece maç sırasında mı kıymetli oluyor?” şeklinde tepki göstererek göndermede bulundu. En büyük öfkeyi hakem Bünyamin Gezer’e gösteren Galatasaray Başkanı Polat, “Hakem çok eyyamcıydı, gerekenleri yapamadı. Fenerbahçe’nin ilk golü bariz ofsayttı, penaltıda ise Alex’in uyanıklığı vardı. Fakat bunlar maalesef görülmedi”
"Fener bizden iyiydi"
Mağlubiyeti hakettikleri itirafında bulunan Adnan Polat, “F.Bahçe bizden daha iyiydi. Güzel futbol oynamadılar ama iyi mücadele ettiler. Fakat bizim takım ne güzel futbol oynayabildi ne de iyi mücadele edebildi. Yani iki özellikten de mahrumduk” yorumunda bulundu. Başkan, “F.Bahçe oyun sistemine de sadık kalınca olanlar oldu” dedi.


"Takımı uyarmıştık"
F.Bahçe derbisi öncesinde futbolcularla konuştuklarını hatırlatan Polat, “Sakin olmaları ve tahriklere kapılmamaları konusunda gerekli uyarıları yapmıştık” diyerek “Ne dediysek olmadı. Bütün bu yaşananların olacağını izah ettik. Özellikle hocaları Rijkaard, Haldun Üstünel, Adnan Sezgin bu konuda çaba göstermişti” ifadesini kullandı.


"Kavgayı göremedim"
Eskortun yolu şaşırması sebebiyle Şükrü Saracoğlu Stadı’na biraz geç geldiklerini söyleyen Adnan Polat, “Arda ile Cristian arasında yaşanan ve sonrasında kargaşaya sebep olan kavgayı ben göremedim. Stada geldiğimde arkadaşlarımın anlattığı ve maç sonrasında televizyon görüntülerinden izlediğim kadar biliyorum” dedi.


"Seremonide çocuğu Servet korudu"
Futbolcuların saha içerisinde korumasız bir durumda olduklarını söyleyen Adnan Polat, bu konuyla ilgili olarak ilginç bir detayı şu sözlerle anlattı: Maç öncesi yapılan seremoni sırasında bizim futbolcularımızın üzerine yabancı madde yağmaya başladı. Servet, yanındaki küçük çocuğu korumak için kendini siper etti, yazık değil mi o çocuğa?

"Yıldırım'ın hakem odasında işi neydi?"

Galatasaraylı yöneticilerden ilginç iddia; “F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım maçtan sonra hakemlerin soyunma odasına girdi...” Sarı-Kırmızılı yöneticiler, Aziz Yıldırım’ın hakem odasına girerek Bünyamin Gezer ve yardımcılarıyla konuşmasına anlam veremediklerini söyledi. Bu durumun federasyon tarafından değerlendirilmesini isteyen G.Saraylı yöneticilerin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.


ARDA'YA UYARI
Derbide Cristian’la girdiği kavga gözleri Arda’nın üzerine çevirdi. Polat, ‘Kaptanın daha sorumlu olması gerekir. Orada ne diye geri dönüp bağırıyorsun” siteminde bulundu.
Kaptan Arda Turan’ın son günlerdeki davranışları sarı-kırmızılı yönetim cephesinde tepki toplamaya başladı... Başkan Adnan Polat, özellikle de Fenerbahçe derbisinde Arda’nın Cristian’la girdiği kavgayı kesinlikle tasvip etmediğini belirterek, “Galatasaray Kaptanı böyle durumlarda daha sorumlu davranmalıdır” dedi. Polat, Cristian’ın kendisini itmesi sonrasında Arda’nın oradan uzaklaştığını hatırlatarak, “Ancak daha sonra ne diye bağırıp çağırarak adamın üzerine yürüyor, niçin geri dönüyorsun?” şeklinde tepki gösterdi.
Polat’ın Arda’yla yakın zaman içinde bir araya gelerek bire bir görüşme yapacağı ve kendisini uyaracağı öğrenildi. Polat ayrıca derbiyle ilgili gelişmeler konusunda bir basın toplantısı düzenleyecek.

Etiketler :