HEDEFTE SAADET PARTİSİ VAR!

HEDEFTE SAADET PARTİSİ VAR!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir baraja Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutanın ismini vermesi ve Kutan'ın açılış törenine katılmasıyla başlayan tartışmalara bir yenisi daha eklendi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir baraja Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutanın ismini vermesi ve Kutan'ın açılış törenine katılmasıyla başlayan tartışmalara bir yenisi daha eklendi...

Başbakan'ın gerçekleştirmek istediği "Başkanlık Sistemi" ile ilgili bomba bir idda ortaya atıldı.

Numan Kurtulmuş,Suleyman Soylu gibi önemli isimlerin Ak Parti'ye katılımını , " Başbakan Erdoğan'ın muhalefeti pasifize etme planı" olarak yorumlandığı bir süreçte Recai Kutan'ında Ak Parti yolunda olduğuna dair iddalar sanal alemde yayılmaya başladı.

facebook ve twiter gibi sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan iddalara göre Başbakan Erdoğan, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ı Ak Parti bünyesine katarak Saadet Partisini pasifize etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Recai Kutan'ın Ak Partiye katılmasıyla Saadet Partisinde büyük çözülmelerin olması planlanarak Ak Partiye alternatif olan Has Parti ve Demokrat Parti'den sonra Saadet Partisi'ninde fesh edilmesi sağlanacak.

Böylece Ak Parti'ye alternatif tüm partiler fesh edilerek Başbakan Erdoğan'ın büyük hayali olan "Başkanlık Sistemi" merkez sağ ve merkez sol olmak üzere iki partili sisteme geçilecek.

Recai Kutan'dan sonra Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Yalçın Topçunun adı da Ak Partiye katılması beklenen isimler arasında yer alıyor.


RECAİ KUTAN'A İSTİFA ÇAĞRISI GELMİŞTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 112 eserin açılışını yaptığı törene katılan eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'a  genç milli görüşçülerden istifa çağrısı gelmişti.

Ak Parti hükümeti tarafından yapılan bir baraja Recai Kutan'ın isminin verilmesini normal karşıladıklarını ama Kutan'ın törene katılımını "siyasi bir ilkesizlik" olarak yorumlayan  genç saadetliler; " sırf bir baraja ismi verildi diye Ak Parti'nin şov gösterisi yaptığı bir törene katılmak ve şov'a alet olmak siyasi bir ilkesizlik olmakla birlikte Milli Görüş ruhuna aykırıdır." ifadeleri kullanılmıştı.

Metin Kılıç / Habername.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.