Hediye telefon telekulak çıktı!

Hediye telefon telekulak çıktı!

Cep telefonlarını yazılımla telekulak cihazlarına çeviren 13 kişilik bir çete ortaya çıkarıldı. Çetenin müşterileri, cihazları yakınlarına hediye ederek bu kişilerin yaptıkları bütün telefon konuşmalarını dinliyordu

Sosyete, futbol ve iş dünyasında eşini, arkadaşını dinletmek isteyen kişilerin getiridiği cep telefonlarına yazılım yükleyerek dinleme cihazına dönüştürdüğü öne sürülen 13 kişilik şebeke çökertildi. Müşterilerin, eşlerine hediye olarak verdikleri bu telefonla bütün konuşmalarını dinlediği öne sürüldü. Müşterilerinin arasında tanınmış isimlerin de olduğu öğrenilen şebeke elebaşısı Tolga K.’nın cihazı televizyonlarda konuk olduğu haber bültenlerinde de tanıttığı ortaya çıktı.
 
 
Elebaşı da yakalandı
Bilişim Suçlarla Mücadele ekipleri, gizli dinleme sistemleri oluşturan şebekelere yönelik 8 ay önce takip başlattı. Yapılan projeli çalışmanın ardından bu sabah tespit edilen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Baskında elebaşılığını Tolga K’nın yaptığı 13 kişilik şebeke çökertildi. Gözaltına alınan 13 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Yapılan sorgulamada bilişim uzmanı zanlıların hazırladıkları yazılımları kendilerine getirilen cep telefonlarına yüklediği ortaya çıktı. Müşterilerin bir dinleme cihazı haline gelen cep telefonlarını, hediye bahanesiyle dinlemek istediği arkadaş veya eşlerine verdiği öğrenildi. Dinleme cihazına dönüşen telefon arandığı zaman dinlemek isteyen kişinin de telefonunun çaldığı ve böylece dinlemenin gerçekleştiği öne sürüldü. Zanlıların, dinleme yazılımlı cep telefonlarını en çok evli çiftlere sattığı bildirildi.
Öte yandan elebaşı Tolga K’nın daha önce bir TV kanalında çıktığı ana haber bültenlerinde dinleme sistemi yüklenmiş bir cep telefonunu anlattığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.