Helikopter pilotu büyük bir faciayı önlemiş

Helikopter pilotu büyük bir faciayı önlemiş

İstanbul'da polis helikopterinin düşmesi sonucu başlatılan soruşturmada İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı pilot Kemal Özdemir'in, büyük bir felaketi önlediği ortaya çıktı.

Olay sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı tarafından İstanbul'a gönderilen teknik heyet, helikopter enkazında inceleme yaparak kazanın nedenini araştırmaya başladı.

Fransız yapımı ''Alouette 2'' model helikopterin denize düştüğü bölgede de incelemelerde bulunan heyet üyeleri, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

Helikopterin denize düştüğü noktaya yaklaşık 100 metre mesafedeki bir madeni yağ üretim tesisinin işçileri, olay anı tanık oldukları dehşet dakikalarını anlatarak, helikopter pilotunun büyük bir felaketi önlediğini söyledi.

Olay günü madeni yağ üretimi yapılan ve variller halinde depolanan tesiste çalıştıklarını anlatan işçiler, yakın bir mesafeden gelen helikopter sesiyle irkildiklerini belirtti. Helikopterin irtifa kaybettiğini ve büyük bir hızla alçaldığını aktaran işçiler, madeni yağ üretim tesisinin üzerine düşmek üzereyken, son anda pilot tarafından denize doğru yönlendirildiğini anlattı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.