Helikopterin düştüğü yer bir saatte tespit edilmiş

Helikopterin düştüğü yer bir saatte tespit edilmiş

Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını taşıyan helikopterin tam yerinin, düştükten bir saat sonra tespit edilip bildirildiği ortaya çıktı.

BBP, olay üzerindeki kuşkular nedeniyle kazayla ilgili bağımsız inceleme başlatıyor...

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde BBP lideri Yazıcıoğlu ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin gelişmeler sürüyor. Son olarak ortaya çıkan bir belge, kazadan bir saat sonra enkazın yerinin tam olarak belirlendiğini ortaya koydu. Kazanın ardından "Suikast mi, kaza mı? sorusu sorulurken, tartışılan en önemli konulardan biri enkazın yanlış yerde arandığı ve kaza yerine çok geç ulaşılması oldu. Ancak ortaya çıkan bir belge, enkazın koordinatlarının, saat 16:25'te yani kazadan bir saat sonra tam olarak tespit edilerek Başbakanlık Kriz Yönetimi Merkezi, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilgili birimlerine iletildiği ortaya koydu.

'Tam yeri bildirdik'

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun yayınladığı belgede "Helikopterin bulunduğu yer, kaza meydana geldikten sonra 25.03.2009 tarihinde saat 16.25'te kurumumuzca yapılan yer tespiti sonucunda ilgili mercilere bildirilen yer bilgisi ile birebir örtüşmektedir..." deniliyor. Tam 48 saat boyunca farklı bölgelerde aranan ve bir türlü bulunamayan enkazın yer tespitine ilişkin soru işaretleri de kalkmış oldu.

BBP, ABD'den uzman getirtiyor

Olayla ilgili tartışmalar sürerken BBP yönetimi olayı araştırmak üzere komisyon kuruyor. Yazıcıoğlu ailesinin de suikast kuşkusu taşıdığı belirtilen kaza ile ilgili olarak Genelkurmay, MİT, Emniyet ve Ulaştırma Bakanlığı ile de temasa geçileceği belirtildi. "Suikast delili de yok, olmadığı delili de" diyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, olayın çok yönlü biçimde araştırılacağını belirtti. Çayır'ın verdiği bilgiye göre; BBP'nin davet ettiği ABD ve Almanya'dan uzmanlar pazartesi Türkiye'ye gelecek ve jandarma ve emniyetten bağımsız çalışacak. Parti içindeki komisyon kazanın, "zaman, yer ve oluş şekli" ile ilgili kuşkuların tamamı değerlendirilecek.



HABERVAKTİM

Etiketler :