Heniyye'ye de suikast istedi

Heniyye'ye de suikast istedi

İsrai Parlamentosu Knesset'te, Başbakan Heniyye'ye de suikast düzenlenmesi istendi.

İsrail Genelkurmay eski başkanı Dan Halutz Kassam komutanı Mahmud Mebhuh’a yapılan suikastı dolaylı olarak kabul ederken, işgal devleti parlamentosu Knesset’e bağlı Parlamento Komisyonu Başkanı Yariv Livin ise Filistin Başbakanı İsmail Heniyye’nin de tasfiye edilmesini istedi.

Aljazeera.net sitesi eski Genel Kurmay Başkanı Halutz’un Tel Aviv Üniversitesinde yaptığı konuşmada şöyle dediğini yazdı: “Mebhuh gibi birinin, atmak istediği bir adımı atmadan veya bir işe girişmeden önce iyi düşünmesi gerekir. Pasaport çıkarırken, internet üzerinden bilet alırken veya bir otelde yer ayırtırken çok dikkatli olmalı. Yapılan bu eylem, muhalif örgütleri korkuttuğu gibi, İsrail’in istihbarat gücünü anlayan muhalif bazı devletleri de korkutmuştur.”

Diğer taraftan Knesset üyesi Yariv Livin ise, Mebhuh gibi Filistin Başbakanı İsmail Heniyye’nin de ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Livin bu çağrısını, Knesset’in Arap üyelerinden Talib es-Sani’nin Mebhuh suikastında kullanılan sahte pasaportların hazırlanmasında Mossad’ın rol alıp almadığının parlamentoda görüşülmesini istemesi üzerine yaptı. Soru önergesi verilirken, Arap milletvekilleriyle İsrailli vekiller arasında şiddetli tartışmaların yaşandığı bildirildi.
 

Etiketler :