Her doğan ve ölen için ağaç

Her doğan ve ölen için ağaç

Konya'nın merkez Selçuklu ilçe Belediyesi, hazırladığı bir proje çerçevesinde oluşturduğu ''hayat ormanı''na, ilçede yeni doğan, ölen ve evlenen çiftler için bir fidan dikiyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak kent merkezinde yaptıkları çalışmaların yanı sıra yeni oluşturdukları yeşil alanlarla da ağaçlandırma hamlesini adım adım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Özellikle yaz aylarında son derece sıcak olan Konya'da ağaç yetişmesinin de oldukça zor olduğunu ifade eden Altay, ''Ancak bütün zorluklara rağmen ağaç dikmek için gerekli olan tüm çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Daha yeşil bir Selçuklu oluşturabilmek için çeşitli projeleri hayat geçiriyoruz'' dedi.

DİKİLEN FİDANLAR İÇİN SERTİFİKA DÜZENLENİYOR

Altay, Belediye olarak ilçenin yeşil dokusunun daha da genişletilmesi amacıyla hazırladıkları bir proje çerçevesinde ''Hayat Ormanı'' oluşturduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''İlçenin Sille Mevkisi'nde 380 bin metrekare alanda oluşturulan Hayat Ormanı'nda Selçuklu'da herkes için bir fidan dikiyoruz. Selçuklu'da dünyaya gelen her bebeğe ve yeni evlenen çiftlere fidan dikiliyor. Yine ilçede yaşamını yitiren kişiler de bu ormanda adlarına dikilen fidanlarla ölümsüzleşiyor. Ayrıca adlarına sertifika hazırlanarak, ilgili kişilere teslim ediliyor. Böylece Selçuklu'da her birey bir ağaç sahibi oluyor. Selçuklu'da dünyaya gelen, evlenen çiftler ve hayata gözlerini yuman kişiler adlarına dikilen bu fidanlarla ölümsüzleşiyor.''

Her ay Sağlık Müdürlüğünden ilçede ölenler ve yeni doğanların bilgilerini aldıklarını, evlenen çiftlerin de bilgilerini Evlendirme Memurluğundan tespit ettiklerini anlatan Altay, daha sonra bu kişiler adına Belediye yetkilileri tarafından Hayat Ormanı'na fidanların dikildiğini bildirdi.

Altay, proje çerçevesinde bugüne kadar ilçede ölen, yeni doğan ve evlenen çiftler için binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirerek, vatandaşlardan da dikilen fidanların korunması konusunda katkılarını beklediklerini kaydetti.

Selçuklu'da herkesin dikili bir ağacı olacağını anlatan Altay, ''Projemiz, yeşillendirme çalışmaları çerçevesinde diğer il ve ilçe belediyeleri için de güzel bir örnek olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.
 

Etiketler :