Her Karakola bir Papaz

Her Karakola bir Papaz

Rusya'da "her karakola bir papaz" uygulaması başlıyor

Rusya'nın Tomsk bölgesinde tüm polis karakollarında papazlar da görev yapacak.

Bölgede bir polisin yerel bir gazeteciyi döverek öldürmesi polis teşkilatı ile ilgili sert eleştirilere neden olmuştu. Tomsk Bölge Emniyet Müdürlüğü, Rusya Ortodoks Kilisesi yetkilileriyle sıkı işbirliği yapmayı kararlaştırdı. Tomsk Emniyet Müdürlüğü Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, polis-kilise işbirliğinin artırılacağı ifade edildi. Bölge Polis teşkilatı papazlardan ahlak dersi alacak.

Yazılı açıklamada, "Tomsk Bölge Emniyet Müdürlüğü ve Rusya Ortodoks Kilisesi Tomsk dini idaresi arasında bir mutabakat sağlandı. Buna göre, her hafta papazlar polislerle bir araya gelecek." denildi. Buluşmada papazlar polislere ahlak ve manevi değerlerle ilgili bilgiler verecek.

HER KARAKOLA BİR PAPAZ

Polis-kilise işbirliği çerçevesinde her karakolda bir papazın görev yapması da kararlaştırıldı. Tomsk Emniyet Müdürlüğü, güvenlik güçlerinde yapılacak reformlara atıfta bulunarak, polislerin ahlaki ve etik değerleri açısından yetiştirilmelerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Tomsk bölgesinde görevli polis Aleksey Mitayev yerel gazeteci Konstantin Popov'u döverek öldürmesi tüm Rusya kamuoyunu ayağa kaldırmıştı. Olay üzerine Tomsk Valisi Viktor Kress, bölge Emniyet Müdürlüğü'nde köklü değişiklikler yapılacağı vaadinde bulunmuştu. Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev de Tomsk Bölge Emniyet Müdürü General Viktor Greçman'ı görevinden almıştı. FUAD SEFEROZ 

Etiketler :