Her parti ayrım yapmadan kadınları aday göstermelidir

Her parti ayrım yapmadan kadınları aday göstermelidir

HAS PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, Trabzon Kuzey TV’de katıldığı canlı yayında kadınları siyasi açıdan, açık-kapalı diye ayrımcılığa tabi tutmadıkları belirterek “Aday listelerini belirlerken de ayrımcılık yapmayacağız. Adaylarımız arasında b

Erdoğan, “Bu seçimde sadece HAS PARTİ değil, başta AKP ve CHP olmak üzere her parti ayrımcılık yapmadan kadınları aday göstermelidir” diyerek tüm partilere çağrıda bulundu.

 

Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, aday adayları ile görüşmek üzere geldiği Trabzon’da Kuzey TV’nin Politik Bakış programına katıldı. Program sunucusu Ahmet Çağlar Yıldırım’ın AKP Trabzon aday adayı Ayşe Sula Köseoğlu’nun ildeki temayülden 3. çıkmasını hatırlatarak başörtülü milletvekili konusunda HAS PARTİ’nin ne düşündüğünü sordu. Erol Erdoğan, HAS PARTİ’nin bu konuda en rahat parti olduğunu, kadınları siyasi açıdan, açık-kapalı diye ayrımcılığa tabi tutmadıkları belirterek “Aday listelerini belirlerken de kılık kıyafet üzerinden ayrımcılık yapmayacağız. Dolayısıyla adaylarımız arasında başörtülü – başörtüsüz adaylar olacaktır. Çok sayıda kadın aday adayı başvurusu var” dedi.

 

Erol Erdoğan, “Bu seçim sadece HAS PARTİ değil, başta AKP ve CHP olmak üzere her parti ayrımcılık yapmadan kadınları aday göstermelidir” diyerek de tüm partilere çağrıda bulundu.

 

CHP seçilemeyecek yerden de başörtülü aday gösterebilir

 

“Bu teklif CHP için de geçerli mi” diye sorulması üzerine Erol Erdoğan şöyle dedi: “Başörtülü kadın milletvekili konusunun bu seçim çözülebileceğine inanıyorum. Evet, bu çağrım CHP için de BDP için de ÖDP için de geçerlidir. Hatta CHP iç dengelerini gözeterek seçilemeyecek yerlerden başörtülü aday gösterse; bu bile çözüm sürecine katkı sağlar. Çağrım, seçime katılma hakkı olan 27 partinin tamamınadır. AK Parti, CHP, MHP, HAS, SP ve BDP başta olmak üzere her parti kadınları açık – kapalı ayrımcılığına tabi tutmadan milletvekili adayı göstermelidir.”   

 

Erdoğan, HAS PARTİ’de adayların tespit sürecine dair bilgi verirken de “Kimlerin aday olacağına büyük ölçüde üyelerimiz ve teşkilatlarımız karar verecek. Kişisel beklentim, sadece aday listelerinde değil TBMM’de Has Parti’den ve diğer partilerden başörtülü vekillerin olmasıdır. Üstelik sadece İstanbul ve Ankara’dan değil, Van’dan, Edirne’den, Diyarbakır’dan, Ağrı’dan, Batman’dan da kadınların aday olmasını ve meclise girmesini bekliyorum” dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :