Her Şey Kılıçdaroğlu'nun Gözleri Önünde Oldu

Her Şey Kılıçdaroğlu'nun Gözleri Önünde Oldu

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin açılışında arbede çıktı.

CHP lideri Yenimahalle’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin açılışını yaparken bir vatandaş belediyenin yüksek asfalt parasını protesto etmek istedi. Belediyenin güvenlik görevlileri vatandaşı yaka paça dışarı çıkardı. Korumalar aralarında Vatan muhabirinin de olduğu gazetecileri tartakladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi’nce yaptırılan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ni açtı. Kılıçdaroğlu, “Bir çınarın altında mezarı fazla gördük. Bizim de Nazım’a borçlarımız var” dedi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi dün CHP lideri, CHP MYK üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla açıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yaptıklarını anlatması üzerine, “Bu kadar fazla iş yapma başkan, valla Silivri’ye gidersin sonra. Fethi Başkan 140 milyon borçla aldı, borcu bitirdi, bir de yatırımlar yaptı. Bir de başkasını düşünün metroyu yapamıyor, aciz durumda, perişan... Bakanlık diyor ki, ‘insaf metroyu ben yapayım’” diye konuştu.

CHP’nin kökleşmesi için yerel yönetimlerin görevine dikkat çeken CHP lideri, “Türkiye aydınlığa çıkarma yolu yerel yönetim iyi hizmet vermekten geçer. İyi hizmet verirsek kök salarız, kök salmamız gerek, güçlenmemiz gerek. Yerel yönetim bunun önemli ayağıdır. Ben, başkan, hepiniz hep beraber çalışacağız” dedi.

Gizli gizli okurduk
Kültür Merkezi’ne Nazım Hikmet adının verilmesinin önemine dikkat çeken CHP lideri, şöyle konuştu:

“Burası Nazım Hikmet’in adını taşıyor. Nazım Hikmet demokrasi için, özgürlük için ağır bedeller ödedi. Kurtuluş Savaşı destanını en güzel o yazdı. Onunla üniversite yıllarında yasak kitaplarıyla tanıştık. Gizli gizli okurduk. Nazım özgür oldu ama öldükten sonra Anadoluda bir çınarın altında mezarı fazla gördük, bizim de Ona borçlarımız var. O eğer sadece bir Türkiye Cumhuriyeti değil dünya yurttaşı olarak saygıyla anılıyorsa şiiirleri saygıyla okunuyor. Belediye Başkanı da onun adını kültür merkezine verdi.”



Yaka paça dışarı çıkarıldı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın konuşması sırasında bir vatandaş önce Kılıçdaroğlu’nun yanına gelerek kısa bir süre derdini anlattı. Kılıçdaroğlu’nun yanından ayrıldığı sırada, “Asfalt parası ne olacak asfalt parası...” diye bağırması üzerine Kültür Merkezi güvenlik görevlileri vatandaşı susturdu. Kılıçdaroğlu’nun gözleri önünde sert müdahalenin yapıldığı vatandaş, Kılıçdaroğlu’nun “yapmayın” demesine karşın yaka paça tören alanından uzaklaştırıldı. Bu gerginlik üzerine Yaşar, “Asfalt parasını mecburen alıyoruz. Bize ciddi bir katkısı yok. Bunu çözecek Belediye Meclisi değil, TBMM’dir” dedi.

Gazeteciler de tartaklandı
Konuşmaların ardından Kültür Merkezi’ne geçildi. Bu esnada çok kişinin yığılması nedeniyle arbede yaşandı. Bazı gazeteciler içeri alınırken, bazıları dışarıda kaldı. VATAN muhabirinin içeri alınmamaya itiraz etmesi üzerine Kültür Merkezi’nin güvenlik sorumlusu olduğu öğrencilen iki kişi “Başkan aldırmıyor” dedi. İtiraz üzerine VATAN muhabiri güvenlik görevlileri tarafından tartaklandı. Araya polislerin girmesi üzerine gazeteciler içeri alındı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.