Her yazara başka bir cevap!

Her yazara başka bir cevap!

"Baykal dönecek mi?" sorusu medyanın gündeminde. Peki Baykal neden kendisi ile görüşen herkese net bir cevap vermiyor?

Deniz Baykal'ın istifası ardından neler yaşanacağı medya gündemini uzunca bir süre meşgul edecek gibi görünüyor.

CHP yönetiminin ilk andan itibaren çoğunlukla karşı çıktıkları istifa süreci Baykal'ın Kurultay'da tekrar genel başkanlığa aday gösterileceği iddiaları ile oldukça farklı bir boyuta taşınıyor.

Peki istifasının ardından "kurultay günü orada olmayacağım" açıklaması da yapan Baykal, CHP Genel Başkanlığına geri dönecek mi?

Baykal istifa kararı ardından kendisi ile konuşan gazetecilere ilginç bir şekilde farklı açıklamalar yaptı! Baykal ile konuşmalarını köşelerine taşıyan üç gazeteden üç farklı yazar, Baykal'ın "geri dönecek misiniz?" sorusuna verdiği üç farklı yanıtı yazdı.

İşte Baykal ile konuşan üç farklı gazeteci ve onların köşesine yansıyan üç farklı görüş.
 

FİKRET BİLA'YA "ÇALKANTILAR OLUR"

Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, gazetesinin sür manşetine de taşınmış olan Baykal: “Gülen’in ve Sarıgül’ün ilgisi yok” başlıklı yazısında "Genel başkanlıktan istifa ettikten sonra Deniz Baykal’la evinden telefonla konuştum. Sesi rahatlamış geliyordu" dedi.

Yazıya göre Baykal, Bila'nın "Sizi yeniden aday gösterirlerse?" sorusuna bu yorumlar normaldir, bu tür çalkantılar olur. diye yanıt verdi.

İşte Bila'nın o sorusu ve Baykal'ın yanıtı:

"İstifa kararınızı açıklamanızdan sonra, 22-23 Mayıs’ta yapılacak CHP Kurultayı’nda delegelerin yeniden sizi aday gösterecekleri yorumları yapıldı. Tavrınız ne olur? Bu yorumlara ne diyorsunuz?

- Bu tür yorumlar, çalkantılar olur. Normaldir."

Bila'nın yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

MURAT YETKİN'E "GELİŞMELERİ İZLEYELİM"

Radikal gazetesinin Ankara temsilcisi Murat Yetkin bugünkü köşesinde  Baykal: Dediklerimin doğru çıktığı görülecek başlıklı yazısına "Baykal ile CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasını izleyen saatlerde telefonla görüşüp sorularımızın bir kısmını sorma imkânı buldum." diye başladı ve şöyle devam etti:

"Bir kısmını diyorum, çünkü hem Baykal anlaşılabilir bir zaman sıkıntısı içindeydi, hem de bazı soruları almak istemedi. Sorup yanıt alabildiklerimi aktarıyorum:

CHP kurultayında partililerin sizi yeniden aday göstereceği bilgisi var. Bunu kabul edecek misiniz?

Bunu şimdi konuşmayalım. Gelişmeleri izleyelim."

Yetkin'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.


CANDAŞ TOLGA IŞIK'A "HALK İSTERSE DÖNERİM"

İstifasının hemen ardından Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık ile yaptığı konuşmada ise Baykal, Halkı ve parti tabanını gözlemleyeceğim. Halk bana 'Dön' derse dönerim, 'Git' derse siyaset defterini kapatırım" dedi.

Posta gazetesinin manşetinde yer alan görüşmede Işık'ın “Siyasete veda mı ettiniz?” sorusuna Baykal şu yanıtı verdi:

“Buna halk ve CHP tabanı karar verecek. Benim yapacağım çıkacak tepkiye destek olmaktır.

O yüzden süreci gözlemle geçireceğim. İki sonuç çıkabilir: 1) Partinin başına tekrar geç. 2) Artık yeter! Toplumun dinamikleri CHP’nin başına yeni lider istiyor.

Her iki sonuca da destek olurum. ‘Dön’ derlerse dönerim, ‘Git’ derlerse siyaset defterini kapatırım.”

Baykal Candaş Tolga Işık'ın, Halkın ‘Dön’ mü, yoksa ‘Git’ mi dediğini ne kadar zamanda anlayacaksınız? Yargı sürecini mi bekleyeceksiniz?” sorusunu ise “Hükümet kendi kendini yargılamayacağına göre böyle bir beklentiye girmem ‘Dön’ ya da ‘Git’ dendiğini anlamam uzun sürmez. Parti kurultaya kadar çizgisini belli eder. Bu süreçte halkta da tepkinin şekli netleşir. Ben de partimin ve halkın iradesine kulak verip kararımı veririm” diye yanıtladı.

Candaş Tolga Işık'ın Posta gazetesi manşetinde yer alan Baykal görüşmesinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

gazeteciler.com

Etiketler :