Herkes Neden Beykoz'a Gidiyor?

Herkes Neden Beykoz'a Gidiyor?

Bostancı’dan İnşaat mühendisi, Şişli’den ev hanımı, Ümraniye’den elektrik mühendisi, bankacı, emekli öğretmen, Göztepe’den doktor, Kavacık’tan esnaf, biyolog, avukat, gazeteci ve emekli gazi......

Aralarında mimar, Bostancı’dan İnşaat mühendisi, ev hanımı, Şişli’den ev hanımı, Ümraniye’den elektrik mühendisi, bankacı, emekli öğretmen, Göztepe’den doktor, Kavacık’tan esnaf, biyolog, avukat, gazeteci ve emekli gazi hepsi Beykoz'a gidiyor. Neden acaba?

 

 Bağ Bahçe Tutkunları İçin Hobi Bahçesi

 

Bahçesi olmayanlar için doğal sebze ve meyve yetiştirmek hayal değil. Beykoz Belediyesi’nin ilçede kurduğu Hobi Bahçeleri’nde küçük bir bahçe kiralayıp kendi sebze ve meyvelerinizi yetiştirebilir, yemyeşil bir ortamda toprakla haşır neşir olmanın keyfini sürebilirsiniz.     

 

Beykoz Belediyesi tarafından doğal tarımı teşvik etmek, ilçedeki atıl arazileri değerlendirerek kendi sebze-meyvesini yetiştirmek isteyenlerin kullanımına sunmak üzere yapılan Hobi Bahçeleri vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.    

 

Çubuklu-Kiremitdere mevkiinde 20 dönüm arazi üzerine kurulan Hobi Bahçeleri’nde 50’şer metrekarelik 100 adet tarla yer alıyor. Meyve-sebze ekim dikimine uygun olarak tasarlanan bahçelerde kalıcı olmayan bitkiler ve mevsim çiçekleri de yetiştirilebilecek.  

 

Hobi Bahçeleri Beykoz Belediyesi’nden en az 2 yıllığına cüzi bir bedel karşılığında kiralanabilecek. Her bir parselde kulübeler, kümes hayvanları, 5 çayı için teras,  sulama sisteminin yer aldığı alanda 50 araçlık bir otoparkın yanı sıra, çocuk oyun grubu, yönetim ve güvenlik merkezi de bulunuyor.

 

Yeni Başlayanlar İçin Ücretsiz Danışmanlık

 

Hizmetten ilçe sakinleri öncelikli olmak üzere ilçe dışından müracaat edenler de yararlanabilecek. Dileyenler mahsullerini alanda kurulacak satış noktasında satarak değerlendirebilecek. Park Bahçeler Müdürlüğü ekim-dikime yeni başlayanlar için ücretsiz toprak ve tarım bilgisi desteği de verecek.  

 

Başlattıkları projeyle ilçe sakinleri için sosyal yaşama zenginlik katacak hoş bir uğraşı sunmayı hedeflediklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, verilen hizmetin köylerin yanı sıra merkezdeki bölgelerde de doğal tarımı teşvik edeceğini ifade etti.  

  

 

Müracaat: Beykoz Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü

Tel:           0 216 322 25 04 (Dâhili 341)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :