"Herkes Nerede!.." sergisi Artizan Sanat'ta açıldı

"Herkes Nerede!.." sergisi Artizan Sanat'ta açıldı

Küratörlüğünü Kaya Üçer'in, proje koordinatörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in üstlendiği sergi, 19 Nisan'a kadar 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek

İSTANBUL (AA) - Kaligrafi sanatçısı Emrah Yücel'in son dönem eserlerinden oluşan "Herkes Nerede!.." adlı sergi, Artizan Sanat'ta sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

Küratörlüğünü Kaya Üçer, proje koordinatörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in üstlendiği serginin açılışına çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan sanatçı Emrah Yücel, serginin isminin bir soru olmadığını belirterek, "Herkesin nerede olduğuyla ilgili bazı fikirlerim var. Bu fikirleri yaptığım çalışmalar üzerinden insanlarla paylaşmak istedim." dedi.

Yücel, büyükşehirlerin kalabalığı içinde herkesin yığınlar halinde yaşadığını dile getirerek şöyle devam etti:

"Bir yerlerde herkes var. Herkese göre kıyafetimizi giyiyoruz. Konuşmamızı herkese göre şekillendiriyoruz. Herkese göre yaşıyoruz bir nevi. Ben de 'Herkes nerede?' sorusunun cevabını inançlarım doğrultusunda bazen Hazreti Yusuf gibi kuyunun dibinde, bazen Hazreti Muhammed gibi İsra'da, bazen Ashab-ı Kehf ile Kıtmir olup mağarada, bazen Hazreti Musa olup Tur Dağı'nda aradım. Aslında bu herkes dediğimiz şey biziz. 'Herkes nerede' derken hepimiz olmayı hatırlatmak adına bunu söyledim. Son zamanlarda başımıza gelen musibetlerle aslında bir ve birlik olmaya ne kadar muktedir bir millet olduğumuzu da gösterdik."

- "Sanatçının kendi medeniyetimizi farklı formlarda anlatan bir sanat yaklaşımı var"

Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da sergilenen eserlerin derin anlamları olduğunu belirterek, "Zaman ve mekan üzerinden özellikle insanı en güzel anlatan sanat eserleridir. Sanatçının kendi medeniyetimizi farklı formlarda anlatan bir sanat yaklaşımı var." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldız, Artizan Sanat'ta sinema ve tiyatro atölyelerinin yanı sıra çok önemli sanat etkinlikleri yapıldığını vurgulayarak, Beyoğlu'nun kültür sanat anlamında İstanbul'un nasıl bir medeniyet şehri olduğunu gösteren ilçelerin başında geldiğini ifade etti.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de sergide kelimelerin ve harflerin anlam dünyasıyla ilişkisini gösteren eserlerin yer aldığını belirterek, "Hazreti Yusuf'u kuyudan çıkarıp Mısır'a sultan eden Allah, bizleri de sıkıntılarımızdan kurtarır inşallah. Çok güzel bir sergi, hayırlı olsun." dedi.

Sergi, 19 Nisan'a kadar 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.