Heronların kayıtları silinmiş

Heronların kayıtları silinmiş

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya konuşan üst düzey bir askerî yetkili, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Hantepe baskınıyla ilgili görüntülerin yayımlanması üzerine Genelkurmay'ın harekete geçtiği, ancak saldırı için değil haberi basına kimin sızdırdığını bulmak için soruşturma açtığı ortaya çıktı.

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya konuşan üst düzey bir askerî yetkili, Genelkurmay'ın bu amaçla görüntülerin izlendiği 30 farklı kurumda soruşturma başlattığı bilgisini verdi. Aynı yetkili, görüntülerin ele geçmemesi için geri döndürülemeyecek şekilde silindiğini söylüyor. Haberde, talimatı veren komutanın paniği de dikkat çekiyor: "Bunlar ortaya çıkarsa biz biteriz, kimsenin eline geçmeden bu görüntüleri silin."

 

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, skandal emrin soruşturmayla sınırlı kalmadığını belirterek haberinde askerî yetkiliye dayandırarak şu iddiaya yer yerdi: "Heron Merkezi'ndeki bilgisayarlarda bulunan baskındaki ihmal görüntülerinin silinmesinin yanı sıra, gerekirse bilgisayar hard disklerinin imha edilmesi de emredilmiş. 'Bunlar ortaya çıkarsa biz biteriz, kimsenin eline bu görüntüler geçmeden silin' diyen bir komutanın emriyle, görüntüler geri getirilemeyecek bir şekilde silinmiş." Baransu, görüştüğü askerî yetkilinin ihmaller ve Heron görüntüleriyle ilgili olarak ise şu teklifte bulunduğunu belirtti: "Heronların tespit ettiği görüntüleri yeni kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı da canlı olarak izlemeli. Bu birime de izleme olanakları sağlanmalı. İhmal iddialarının araştırılabilmesi için elde edilen görüntüler en az iki yıl arşivlenerek, sivil denetime açılmalı."

Etiketler :