Herşeyi bomba sanar olduk

Herşeyi bomba sanar olduk

Mahalleli direkteki hava ölçümü için asılan saksıları bomba zannetti. Bazı vatandaşlar ise işi daha da ileri götürüp dinleme cihazı olabileceğini öne sürdü

İzmir'in Gaziemir ilçesinde, elektrik direğine bantlanmış saksı içinde bulunan tüpler mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Bomba veya ses dinleme düzeneği olabileceği ihtimali üzerinde duran vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerinde yapılan inceleme sonucu tüplerin hava kirliliğini ölçmek için kullanıldığı belirlendi.   
    

Aktepe Mahallesi 199 sokakta elektrik direğine küçük iki saksı içerisine yerleştirilerek bantlanan tüpleri fark eden vatandaşlar, ''bomba'' olabileceği şüphesiyle durumu polise bildirdi.

Vatandaşların bazıları, cihazların bomba değil ''dinleme'' cihazı olabileceğini söylerken, olay yerine gelen polisler ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Mahalle sakinleri korku ve merak içinde beklerken olay yerine gelen polis ekipleri çalışmalara başladı.

Saksıların içindekileri inceleyen uzman ekipler, cihazların patlayıcıyla ilgisinin bulunmadığını belirledi. Yapılan incelemeler sonucunda  düzenek bulunan saksı yakındaki bir fabrika tarafından hava kirliliğini ölçmek amacıyla konulduğu tespit edildi. Saksı içindeki düzenek Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından direkten söküldü. CHA

Etiketler :