Herzog'un İsteğine Kim Engel Oldu?

Herzog'un İsteğine Kim Engel Oldu?

Merhum Yazıcıoğlu ile ilgili hatıralar, özel bilgiler gelmeye devam ediyor.

Kemal Bozkurt'un Haberi

Yüzbinlerce kişi tarafından sonsuzluğun sahibine uğurlanan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, geride birçok hatıra bıraktı. İşte onlardan önemli bir tanesi.

28 Haziran 1996 da kurulan Refah-Yol Hükümetine sadece yurt içinden değil, yurtdışından da karşı çıkanlar vardı. Bunlardan bir tanesi de İsrail ve onun o zamanki Devlet Başkanı olan Chaim Herzog idi.

O dönemde Türkiye'ye gelen ve açıkça Atatürk'ü bahane ederek Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle bir hükümet yakışmıyor beyanatını verebildi.

11 aylık sürede 11 güven oylaması yaşayan Refah-Yol hükümetine, her seferinde 7 kişilik BBP dışarıdan destek vererek hükümetin düşmesini defalarca engelledi.

İşin garibi BBP, Refah-Yol hükümetine dahil olmak istedi kabul edilmedi. Dışarıdan destek verildi ve desteğe bianen istedikleri (asla şahsi ikballeri için olmayan talepler)yine kabul edilmedi.

BBP artık destekten vazgeçmek üzereyken Herzog'un bu ağır ifadesi gerçekleşti.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu arabasıyla Meclise oy kullanmaya giderken telefonu çalar. Arayan merhum Prof. Dr. Es'ad Coşan Hocaefendidir. Merhum Hocaefendi Muhsin Bey'e 'Muhsin Bey bizim ülkemizde Herzog'un Dediği Olmasın. Hükümete destek verin' der. Muhsin bey daha o anda 6 arkadaşına telefon açarak hükümete destek vermeye devam ediyoruz der.

Muhsin Bey işte bu misalde olduğu gibi gerek mecliste olduğu dönemde ve gerekse meclis dışındayken hep ülkesi ve milletinine yarayan işlere imza atmıştır. Allah tekar rahmetiyle bağışlasın.

Bu arada İsrail Başkanı Chaim Herzog'un o dönemde Türkiyede kaldığı müddetçe merhum bir parti başkanı da yanından hiç ayrılmamıştı. O merhum liderin kim olduğunu da habername'nin kıymetlı okuyucuları araştırabilirler.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :