'Hes' ler türkiyenin sigortası

'Hes' ler türkiyenin sigortası

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik enerji santrallerinin (HES) Türkiye'nin sigortası olduğunu, Türkiye'nin enerjiye olan bağımlılığını azaltacağını söyledi

İNTES'in verdiği iftar programında konuşan Eroğlu, HES'ler ile ilgili eleştirilere cevap verdi. HES'lerin Türkiye'nin sigortası olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, "HES'lerle ilgili o kadar çok yalan söyleniyor ki, hepsi kuyruklu yalan. Çok yalan söylüyorlar. Maalesef şirketler reklam konusunda bizleri yalnız bıraktılar. Bizim işimiz başımızdan aşkın oysa. HES'leri halka doğru anlatmak noktasında herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.
Şehirleri içme suyuna kavuşturmaya başladıktan sonra bakanlığın yoğunluğunun giderek arttığını vurgulayan Eroğlu, "Vatandaşa sağlıklı su vermek devletin en önemli görevidir. 49 şehrimizde su sorununu çözdük. İstanbul gibi bir ilimizin su sorununu da 2070 yılına kadar çözüme kavuşturduk. İşlerimizin zamanında bitirilmesine önem veriyoruz. Bu açıdan sulama projelerinin de yakında bitmesini arzuluyoruz. Bu noktada inşaat şirketlerimizin gece gündüz çalışmalarını istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.