Hesabınızı mutlaka kontrol edin

Hesabınızı mutlaka kontrol edin

Bankadaki hesaplarını kontrol eden tüketiciler "Hesap Bakım Ücreti" nin kesildiğini görünce isyan etti.

Bankada hesabı olan tüketiciler hesaplarını kontrol ettiklerinde yeni bir kesinti daha gördüler. Tüketiciler Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetlerle "Ardı arkası kesilmeyen komisyonlara bir yenisi daha eklenmiş" diyerek hesap bakım ücreti adı altında alınan ücreti eleştirdiler.

2012'de başlayan yeni uygulama ile bankada hesabı bulunan tüketicilerden hesap bakım ve saklama ücretleri kesilmeye başlandı. MKK'nın bankalardan istediği ve bankaların da hesap sahiplerinden kestiği paranın yanı sıra bu paranın yüzde 5'i kadar da Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kesilmeye başlandı. Hesap bakım ücreti yıllık 3 lirayı bulan işlem için de alınıyor.

"Hesap Bakım Ücreti Nedir?"
Bankaların tahsil ettiği yeni ücret şikayetleri de beraberinde getirdi. Bankada hesabı bulunan tüketiciler bankaları topa tutarken yeni ücretin Nisan ve Mayıs ayından itibaren tahsil edildiğini ifade ettiler.

"Bankaların ardı arkası kesilmek bilmeyen komedilerinin ardına yenileri eklenmiş. Bankaların türlü kesintilerini hesaplarımı kontrol ettikçe görebiliyorum. Banka hesabıma para yatırmamı kollarcasına hesaba para geldiği anda komisyon kesiyor. Bürün mahkeme kararlarına rağmen hesap işletim ücretini geri ödemeyen banka bunlara yenilerini de eklemiş. Hesap bakım ücreti. Bunun anlamı nedir? Çözemedim. Mevcut uygulamada banka zaten hisse senedi alışlarda ve satışlarda komisyon uygulamasına karsın bu gün gördüğüm hisse alım satım ücreti de var. Yani kabataslak olarak bakarsak uygulama su şekilde :

Hesap İşletim Ücreti + Hisse senedi Alış Kurtajı + Hisse Senedi Satış Kurtajı + Hesap Bakım Ücreti + Hisse Senedi Alım Ücreti.

Bu komedileri bir an önce çözmelerini; hesap işletim ücreti bakım ücreti ve alım ücretlerinin geri iadesini talep ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.