"Hiç bir öğrenci bu kadar aşağılanmayı haketmiyor"

"Hiç bir öğrenci bu kadar aşağılanmayı haketmiyor"

Numan Kurtulmuş, polisin öğrencilere müdahalesini eleştirdi.

 

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu rektörlerle bir araya geldiği toplantı sırasında eylem yapan öğrencilere polisin yaptığı müdahaleyi eleştirerek, "Hiçbir öğrenci bu kadar çok aşağılanmayı, itilip kakılmayı hak etmiyor" dedi.

Numan Kurtulmuş, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kurtulmuş'u, Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu, hastanenin başhekimi Ardaş Akdağ ve vakfın yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Kurtulmuş'a ziyaret sırasında "Osmanlı Sağlık Hizmetlerinde Ermeniler" isimli bir kitap hediye edildi. Basın mensuplarına açıklama yapan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Bilmediğimiz bir çok şeyi, bu kültürle zenginliği yakından görme imkanımız oldu. Şunu söylemek istiyoruz biz bu topraklarda asırlardır
birlikte yaşıyoruz. Bu topraklar mozaik gibi değil çiçek bahçesi olarak tanımlanabilir. Burada her renkten kokudan çiçek var kapıyı açıp girdiğiniz zaman bu bahçenin adı Türkiye'dir. Burada müslüman ve gayrimüslim vatandaşlarımız birlikte barış içinde yaşıyoruz. Birbirimizi daha yakından tanımak zorundayız. Bu çerçevede ziyaretlerimizi sürdüreceğiz."

Parti olarak Türkiye'nin bütün farklılıklarını bir araya getirmek ve bu anlamda bütün vatandaşların taleplerini anlamak durumunda olduklarını anlatan Numan Kurtulmuş, "Cemaatin tüm sorularını, Türkiye siyasetine taşımak bakımından partimizin sözcü olduğunu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş, ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle bir araya geldiği toplantıya girmek isteyen öğrencilere yönelik polisin müdahalesiyle ilgili soruya şöyle karşılık verdi: "O görüntüleri izlediğimizde hepimizin yüreği burkuldu. Konu ne olursa olsun ne talep ediyorsa etsinler hiçbir öğrenci bu kadar çok aşağılanmayı, itilip kakılmayı hak etmiyor. Fevkalade olumsuz manzaralar 2010 Türkiye'sine yakışmayan manzaralar. Bu çocuklar protesto edecek diyorlar bırakın etsinler. Emniyet güçlerinin görevi protesto edecek öğrencilerin kafasını, gözünü, ayaklarını kırmak değil, protestocuların şiddete bulaşmayacak şekilde eylemlerini yapmasını sağlamaktır."

Bu olaylara üzüldüklerini anlatan Kurtulmuş, "Sadece üzülmekle kalınmamalı, bu konuda gerekli tedbirler alınmalı, sorumlular bulunmalıdır. Bu ortaya konulan orantısız gücün, neredeyse şiddet diyebileceğimiz gücün sorumlularının hesap vermesi gerekir" dedi.

"BAŞKALARINDAN İCAZET ALINARAK SİYASET YAPILMAMALI"

Wikileaks internet sitesiyle ilgili bir soruya da Kurtulmuş, şöyle karşılık verdi: "Wikileaks ile ilgili konuları ne iç politika malzemesi olarak kullanmamız lazım ne de birileri uydurmuş diyerek üstünün örtülmemesi lazım. Clinton da konuşurken öyle anlaşılıyor ki bu belgelerin önemli bir kısmı doğru. Burada bence hem Türkiye Cumhuriyeti siyasetçileri, hem de dünya siyasetçileri bir ders çıkarmalıdır.

Başkalarından icazet alarak siyaset yapmak yerine sadece ve sadece halkın gücüne dayanarak siyaset yapmayı öğrenmeliler. Aksi takdirde önceden eyalet valileri eliyle yapılan işleri şimdi büyük güçler bir takım siyasetçileri yönlendirerek yapmaya çalışıyorlar. Burada mühim olan iç politika tartışması çıkarmak değil çünkü belgeler doğru mu bilinmiyor."

Kurtulmuş, SP Genel Başkanı Necmetin Erbakan'ın kendisine yönelik söylediği "Hakkımı helal ediyorum" sözlerinin sorulması üzerine de, "Ben Saadet Partisi ile ilgili son sözlerimi başkanlığı bıraktığım gün söyledim. 'Herkese hakkımı helal ediyorum' demiştim. Şimdi de aynısını söylüyorum" dedi.

Etiketler :