"Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak"

"Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak"

Türk futbolunda meydana gelen sıcak gelişmelerin masaya yatırıldığı Kulüpler Birliği toplantısı sona erdi. İşte Aydınlar'ın açıklaması...

Toplantının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet AIi Aydınlar ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören basın açıklamalar yaptı.

Demirören: "Türk Futbolunun Sorunlarını Konuştuk"

Toplantıda, Türk futbolunun sorunlarını konuştuklarını dile getiren Demirören, "Bugünkü toplantıda, Türk futbolunun Temmuz'dan bu yana yaşadığı sorunları konuştuk. Değeri düşen futbolu yeniden nasıl düzeltiriz diye toplandık. Ekonomik sorunları ve futbolu nasıl yeniden düzeltebileceğimizi konuştuk. Futbol adına faydalı bir toplantı oldu. Bu toplantıdan olumlu neticeler aldık" dedi.

Aydınlar: "Çok Olumlu Bir Toplantı Oldu"

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise, kulüplerin sorunlarını dinlediklerini ve fikir alış-verişinde bulunduklarını ifade ederek, "Kulüplerin sorunlarını dinledik. Federasyon'da çok ciddi olarak bu konuları görüşüyoruz. Kulüplerin maddi sorunlarına büyük önem veriyoruz. Kulüplerin için bu konuda neler yapılabileceğini konuştuk. Avrupa'da buyük bir ekonomik kriz var. Bu süreçten de kulüplerimizin iyi bir şekilde çıkmasını amaçlaçlıyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Bizim bazı kaynaklarımız var, bunu da futbol için en iyi şekilde kullanacağız. Aynı şekilde projelerimiz var. Ancak daha ham halde olduğu için şu an kamuoyuyla paylaşamıyoruz. Toplantının genelinde de kulüplerle neler yapacağımızı konuştuk. Bilgi alış-verişi yaptık. Çok olumlu geçen bir toplantı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Delil ve Belgelere Ulaştığımız Zaman Süreç Bizim İçin Başlar"

Aydınlar, daha sonra kendisine yöneltilen şike iddialarına yönelik soruşturmada hazırlanan iddianame ile ilgili sorulara, "Delil ve belgeler bize ulaştığı zaman, süreç bizim açımızdan başlayacak. İddianamenin belgelerini isteyeceğiz ve geldikten sonra adı geçen kişilerin savunmalarını almamız gerekiyor. Biliyorsunuz çok sayıda tutuklu var, yasa değişirse tutuklular serbest kalırsa işimiz savunmalarını alma konusunda daha da kolaylaşır" yanıtını verdi.

Karar Sezon Sonunda

Aydınlar ayrıca, "Sezon bu şekilde sona erecek. Şahislarla ilgili kararı hemen vermek istiyoruz. Ancak kulüplerle ilgili kararımız sezon sonunda verilecek" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.