Hiç mi vicdanınız sızlamadı?

Hiç mi vicdanınız sızlamadı?

Ramazan bayramının en buruk kutlandığı yerlerden bir de her yıl olduğu gibi Darülaceze oldu.

Evlatlarından, yakınlarından uzakta bayram yapan yaşlılar, el öpmeye gelen ziyaretçilerle moral buldu. Darülaceze sakini, yakınlarının ilgisizliğinden şikâyet etti.

Bayram sabahından itibaren ziyaretlerine gelecek yakınlarını meraklı gözlerle bekleyen yaşlılar bayrama buruk girdi. Kurumun kendilerine sağladığı imkânları memnuniyet verici olarak gören yaşlılar Darülaceze/de bulunmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. İmkân olarak sorunları olmadığını anlatan kurum sakinleri yakınlarının ilgisizliğinden şikayet etti. Yılarca aynı yerde bulundukları halde öz evlatlarının kendilerini ziyarete dahi gelmediğini söyleyen yaşlılar anne baba olmanın karşılığının bunlar olmaması gerektiğini anlattı. Hasan Güresmen isimli Darülaceze sakini arkadaşlarıyla birlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu anlattı. Neşat Sandalyeci de bayramda yakınlarıyla bir araya gelmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi

Aykut Sönmez ise evlatları ile kardeşlerine sitem ederek vefasızlıktan şikayet etti. Sağlıklı ve varlıklı olduğu dönemde evlatları ve iki kız kardeşinden hiçbir imkanı esirgemediğini anlatan Sönmez, "9 senedir buradayım. Mutluyum. Ama evlatlarımı artık görmek bile istemiyorum. 40 sene şoförlük yaptım. Eşim kanserden ölünce varımı yoğumu onun için harcadım. En sonunda hiçbir şeyim kalmadı. Beni buraya getirip bıraktılar. İyi zamanlarımda yanımdan eksik olmayanlar bugün yanıma bile uğramıyor." dedi.

Romanya göçmeni Kadriye Aksu ise etrafında tatlı dilli ve konuşkan olarak tanınıyor. Yardım sever olduğunu ne herkesin yardımına koştuğunu anlatan Kadriye nine, 80 yaşında olmasına rağmen iki çocuğunun da kendisini arayıp sormadığını, kendisinin de evlatlarını reddettiğini anlattı. 5 yıldır Darülacezede bulunduğunu anlatan Aksu, 'Vefasız evlatlarımla birlikte olmaktansa burada olmak çok daha iyi. Evlatlarım benimle dalga geçip dövüyorlardı. Artık bunlara katlanacak gücüm yok." şeklinde konuştu.

Darülacezede kendi yakınları olmadığı halde yaşlıların ziyaretine gelen gençler de yaşlıları sevindirdi. Gençleri kendi evlatları yerine koyan yaşlılar gençlerin ellerini sıkarak onlarda güç aldıklarını dile getirdi

Etiketler :