Hiçbir töre , kadına şiddeti meşrulaştıramaz

Hiçbir töre , kadına şiddeti meşrulaştıramaz

Şanlıurfa'da 'Bir Yastıkta Yarım Yüzyıl' etkinliğine katılan Emine Erdoğan, kadına kalkan elin, insani değerlere, milli-manevi değerlere kalkmış bir el olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Hiçbir gelenek, hiçbir âdet ve anane, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti meşrulaştıramaz." diyerek şiddetin önlenmesi çağrısı yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, hiçbir töre, gelenek ve âdetin, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti meşrulaştıramayacağını belirtti. Erdoğan, "Şiddeti, töre diyerek meşrulaştıranlar, büyük yanılgı içerisindedirler." dedi. Emine Erdoğan, Şanlıurfa Valiliği'nin Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Bir Yastıkta Yarım Yüzyıl' adlı programa katıldı. Kapalı spor salonundaki programda konuşan Erdoğan, kadına yönelik şiddeti kınadı. Erdoğan, "Aile değerleri ve kutsiyetini, ailenin izzetini yitiren bir toplumun, birbirine bağlanması, tutunması, geleceğe güvenle bakabilmesi söz konusu değildir. Aile, eğitimden, öğretmenden, arkadaştan, yani her şeyden önce gelen, her şeyin üzerinde duran bir çatıdır. Eğer aile çatısı yıkılırsa, toplum darmadağın olur, insan yıkılır, insanlık yıkılır." dedi.

YOKSULLUK AİLEYİ TEHDİT EDİYOR

Emine Erdoğan, aile kurumu önünde en büyük tehdit olan yoksulluk için de mücadele verildiğini ifade etti. Yoksulluğu aile kurumunu tehdit eden bir unsur olarak nitelendiren Erdoğan, yoksulluğun GAP ile büyük ölçüde yenileceğini belirtti. Emine Erdoğan, aile kurumunu hedef alan başka bir tehdidin de aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet olduğunu ifade etti. Şiddeti eleştiren Erdoğan, şiddetin 'kötü' kelimesi ile tarif edilemeyecek kadar zalimce olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Şiddet; kötüdür ama kadına, çocuğa yönelik şiddet, kötü kelimesiyle tarif edilemeyecek kadar zalimcedir, insanlık dışıdır. Korumasız, korunaksız insanlara karşı, kadınlara karşı kalkan el, en başta insani değerlere, milli-manevi değerlere kalkmış bir eldir. Hiçbir töre, hiçbir gelenek, hiçbir âdet ve anane, kadına ve çocuğa yönelik şiddeti meşrulaştıramaz." ifadelerine yer verdi.

Töre şemsiyesi altında şiddetin yanlışlığına da değinen Erdoğan şunları söyledi: "Şiddeti, 'töre' diyerek meşrulaştırmaya çalışanlar, çok büyük bir yanılgının, büyük bir gafletin içindedirler. Kadına, çocuğa yönelik şiddet, aynı zamanda korkaklığın, zayıflığın, tükenmişliğin ve çürümüşlüğün bir göstergesidir. Sistematik şekilde şiddete maruz kalan her bir hanım kardeşimiz, hiç tereddüt etmeden buna karşı çıkmalı, tepkisini ortaya koymalıdır."

Programa katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik de kültürümüzde huzurevi kültürünün olmadığını aktardı. Çelik, "Biz, büyük bir milletiz ve bizim kültürümüzde, huzurevleri düne kadar yoktu, darülacezeler vardı." dedi. Etkinlik daha sonra Muazzez Ersoy konseriyle devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.