'Hiçbir yerli oyuncuyu elimizden bırakmayacağız'

'Hiçbir yerli oyuncuyu elimizden bırakmayacağız'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, iyi bir takım iskeleti oluşturmak için hiç bir yerli oyuncuyu elinden bırakmak istemediğini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, iyi bir takım iskeleti oluşturmak için hiç bir yerli oyuncuyu elinden bırakmak istemediğini söyledi. Güneş, yabancı oyunculardan gitmek isteyen olursa ekonomik değerine bakacaklarını ifade etti.

 

Süper Lig'e verilen arayı değerlendirmek için Antalya'da kamp yapan Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, Belek Gloria Golf Otel'de basın toplantısı düzenledi. Teknik patron, takımın işleyiş düzeninin bir hocanın gelip gitmesiyle tamamen değişmeyeceğini söyledi. Takımının ilk yarıdaki durumunu ve göreve başladıktan sonraki performansını değerlendiren Şenol Güneş şunları söyledi;

"Bizim göreve geldiğimiz dönem, ilk yarının sonlarına doğru yarışmanın içinde olan bir dönemdi. Mevcut olan kadroyu en iyi şeklide kullanmaya çalıştık. Bu zaman içerisinde iki maç kaybettik. Ligde Fenerbahçe ve kupada ilk maçımız olan Galatasaray maçıydı. İlk yarıyı iyi kapattığımız söylenemez. Ben geldikten sonra ilk düzeltmem gereken şey oyuncularımın moral değerini yükseltmek. Oyuncularımın moral değerinin çok düşük olduğunu gördüm. Şu anda oynak bir zemin üstündeyiz."

 

FATİH TEKKE'NİN TRANSFERİNDE SIKINTI VAR

 

Elindeki oyuncuları bırakma niyetinde olmadığını, takviyelerle kadroyu genişletmek istediğini ifade eden Güneş, özellikle hücuma yönelik futbolcu almayı düşündüğünü dile getirdi.

 

Fatih Tekke'nin transferinde olumsuz bir noktaya gelindiğini hatırlatan Güneş, "İki eski oyuncumuzdan Fatih'i istiyoruz. Kendisi gelmek istiyordu ama son gelinen nokta olumsuz görünüyor. Altı aylık süre içerisinde Zenit'in ekonomik bir isteği olduğu sürece bu iş zor. Hücumda arayışımız devam edecek. Yerli veya yabancı oyuncu alacağız. Transfer kısa vadeli bir iş değil. Elimizdeki oyuncuların üzerine yeni oyuncular katmak istiyoruz." dedi.

 

GÖKHAN'IN GİTMESİNİ İSTEMİYORUM

 

İsmi Galatasaray'ın transfer listesinde geçen Gökhan Ünal ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, genç oyuncusunun gitmesini istemediğini buna izin de vermeyeceğini söyledi.

 

Gökhan'ın, beğendiği bir futbolcu olduğunun altını çizen Güneş, " Gitmesini istemiyorum. Beğendiğim bir oyuncu. Ama bu yıl için verim düşüklüğü olduğu için hem taraftarımızla olumsuzluk yaşadı, hem de kendisinin bundan etkilendiğini gördük. Onun da son aşamada gitme isteği ortaya çıktı. Ben yönetime söyledim, Gökhan ile devam etmek istiyorum. Gökhan ile ilk defa dün konuştum ve moralsizdi. Bu oyuncunun transfer gündemi de bizi etkiledi. Kendisine gitmek isteyip istemediğini sordum. Gitmesine 'evet' demiş değilim. Asla demem de. Ekonomik olarak Trabzonspor'un kayba uğramasını da istemem." açıklamasında bulundu.

 

Gökhan Ünal'la bugün bir kez daha görüşeceğini belirten teknik adam, "Duramam derse tabi bunu da değerlendiririz. Bütün konuşmaların özü şu, Trabzonspor'un bir camiası ve kulübü var. Kulübü asla zarara uğratmak düşüncesinde değiliz. Camianın değerlerini her zaman düşünmeliyim. Oyuncu sıkıldım dediği anda teslim olursak, doğru değil. Buraya gelen oyuncu bunu benimseyip burada yarışmalı. Kulüp büyüklüğüne uygun bir takım yaratmak istiyoruz. Eğer Gökhan gitmek istediğinde ısrar ederse, bu beni aşar. O zaman yönetime söylerim." dedi.

 

YATTARA İYİ OYNUYOR AMA EKONOMİK SIKINTI YARATIYOR

 

Basın mensuplarının Yattara'nın durumunu sorması üzerine Şenol Güneş, "Yattara, iyi oynadığı dönemde ekonomik sıkıntı yaratıyordu, oynayamıyor yine ekonomik sıkıntı yaratıyor. Ben şahıslara takılmak istemiyorum. O dönemde az para alıyordu ama iyi oynuyordu ve sıkıntı yaratıyordu. Bizim için kulüp daha önemli. Bize takımı büyüten oyuncu lazım. Her olayda darılan küsen oyuncu olursa o oyuncuların önünü açarız." cevabını verdi.

 

AVRUPA'YA GİTMEK İSTİYORUZ

 

Trabzonspor'daki hedefleri de sorulan Şenol Güneş, "Sıkıntımızın kaynağı son iki maçtı. Kaybettiğimiz maçlardan biri kupa maçıydı. Kupa maçı bizim için Avrupa'ya gitmek adına daha kolay bir yoldu. Üç maçımızı kazanarak, gruptan çıkıp hedefe ulaşmak istiyoruz.' diyerek sözlerini şöyle tamamladı.

 

'Diğer tarafta Süper Lig'de 6'ncı sıradayız ve 10 puan gerideyiz. Şampiyonluk hedefini vermeyeceğim. Kendi gerçeğimizi ortaya koymayacağım. Ama en önemlisi her maçı kazanmak istiyorum. Önce keyif veren bir takım olacağız. Sıfırdan başlıyoruz. Alacağımız bütün puanları almak istiyoruz. Geriden geliyoruz diye bırakmayacağız. Bu yarışı devam ettirip yukarı çıkmak istiyoruz. İkinci hedefim ise uzun yıllar yarışacak bir iskelet kadro kurmak, başarılı olmak istiyoruz.

Etiketler :