Hicret cami derneğinden örnek proje

Hicret cami derneğinden örnek proje

Hayatın son dönemlerini yaşayan ağır hastalıklı çocuklar için yapılacak olan yeni Bethel´deki hastane binası için, Bielefeld Kunsthalle platz´da Hicret cami derneği 2000 € luk bağışı Bethel´de görevli papaz Dr. Hasse´ya teslim etti.

Pınar Kibar'ın haberi

Hayatın son dönemlerini yaşayan ağır hastalıklı çocuklar için yapılacak olan yeni Bethel´deki hastane binası için,Bielefeld Kunsthalle platz´da Hicret cami derneği 2000 euroluk bağışı Bethel´de görevli papaz Dr. Hasse´ya teslim etti.

Teslim törenine Bethel papazı Dr. Hasse, BIG (Bündis İslamischer Gemeinden) dernek başkanı Yavuz Kaya, Kriminal bölüm şefi Rosenthal, CDU Bielefeld parti il baskanı Detlev Werner, SPD Bielefeld milletvekili Regina Kopp-Herr, Bielefelder Tafel e.V kurucularından bayan RosetrautKrise davet edildi.

Servet Kocabey´in moderatörlüğünü yaptığı sunumda açılış konuşmasını cami dernegi görevlilerinden  Ali Sezen yaptı.

Sezen, „Degisik milletlerden de olsak bile biz önce insanız. Yıllardır beraber Bielefeld´te yaşıyoruz, yani aynı geminin yolcularıyız. Birbirimizi anlamanın tek yoluda dialok, hoşgörü ve kabülden geçer. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu yardım kampanyamıza Bielefeld´li duyarlı hemşerilerimiz büyük destek verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz“ dedi.

Papaz Dr. Hasse ise konuşmasını geniş tutarak memnuniyetini dile getirdi. Dr.Hasse yapılan meblanın az olmadığını, hastanede verilen hizmetlerde kesinlikle din, dil, ırk gözetilmeden herkesi insan görerek eşit ve adil bir şekilde hizmet verdiklerini ifâde etti.

Geceden çok memnun kalan katılımcılar, özenle hazırlanmış açık büfe ikramı ile yardım gecesinden ayrıldılar.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :