Hidayet Türkoğlu Yatırımlara Devam Etti

Hidayet Türkoğlu Yatırımlara Devam Etti

Toronto Raptorsa Transfer olan Hidayet Türkoğlu Türkiyede yatırımlara devam ediyor.

ŞÜKRULLAH DOLU
Değerleneceği gerekçesiyle gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı haline gelen üçüncü boğaz köprüsü güzergâhı, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun da radarına girdi. Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) beş yıl formasını giydiği Orlando Magic takımıyla sözleşmesinin sona ermesinden sonra Kanada takımı Toronto Raptors ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Hidayet Türkoğlu, kazancını garantili yatırımlarda değerlendirdiğini belirterek şöyle devam etti: “Yatırımda riski sevmiyorum. Borsada oynamıyorum ama devlet tahvili satın alıyorum. Yurtiçi ve yurtdışında gayrimenkule ve arsaya yatırım yapıyorum, bilmediğim işlere girmiyorum.”

EMLAK GÜNDEMİNİ İZLİYOR

“Bana finansal konularda akıl veren bir danışmanım var” var diyen Hidayet Türkoğlu, gayrimenkul yatırımlarına yönelmesinin gerekçesini de şöyle açıkladı: “Ailemin geleceğini teminat altına alacak sağlam yatırımlara yöneliyorum. ABD'de krize rağmen ev satın aldım çünkü alıp satmakla değil uzun vadeli kazançla ilgileniyorum. Kanada'ya yeni taşındığım için henüz orada bir yatırım yapmadım.” Türkiye'de de arsa aldığını dile getiren Türkoğlu'nun, “Üçüncü köprünün geçeceği arazilerle ilgileniyorum, dermişim...” diyerek espiri yapması, emlak gündemini yakından takip ettiğini ortaya koydu.

KANADALILARLA BULUŞTU

Yatırım fırsatlarını da izleyen Hidayet Türkoğlu, önceki akşam Feriye'de yeni hemşehrisi Kanadalılarla biraraya geldi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) organizasyonuna, özel bir gemiyle İstanbul'a gelen ve üst düzey yöneticilerle işadamlarından oluşan 190 Kanadalı katıldı. Programda Hidayet'in anons edilmesi üzerine Kanadalılar sevgi gösterisinde bulundu. Ermeni tasarısını tanıdığı için Kanada ile üst düzey ilişki kurulamadığını belirten DEİK Genel Sekreteri Ufuk Yılmaz, “Bu tarz organizasyonlarla ilişkileri geliytirmeye çalışıyoruz” dedi.

Açılım sırası Kanada'da

DEİK, özel bir gemiyle İstanbul'a gelen ve üst düzey yöneticilerle, iş insanlarından oluşan Kanadalıları, Devlet Bakanı Egemen Bağış'la buluşturdu. 190 kişiden oluşan heyete, Türkiye'nin potansiyellerini tanıtıcı bir konuşma yapan Egemen Bağış, “THY'nin Toronto'ya direkt uçuşu ile biz Kanada'ya bir açılım yaptık, şimdi benzer açılımı onlardan bekliyoruz” dedi. Bakan Bağış, Kanadalıların özellikle enerji projeleriyle ilgilendiklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :