Hiddink BU NASIL KADRO?

Hiddink BU NASIL KADRO?

Teknik direktör Guus Hiddink, açıkladığı Kazakistan ve Belçika milli maçları aday kadrosuyla herkesi şaşırttı. Takımında 18 bile giremeyen ve bu sezon hiç oynayamayan oyuncuları tercih eden Hiddink'in es geçtikleri ise düşündürücü...

 

Fenerbahçe'de 18'e giremeyen Kazım aday kadroda var, banko oynayan Mehmet Topuz yok. Bu sezon hiç oynamayan Gökhan Zan kadroda ama Trabzon'un vazgeçilmezi Egemen yok. Sakat Sabri Sarıoğlu ve G.Gönül kadroya çağrıldı ama Bursasporlu Ali Tandoğan yok.Takımlarında oynayamayan Halil Altıntop ile Tuncay Şanlı kadroda ama Volkan Şen yok

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ilk maçlar için açıkladığı aday kadroyla herkesi şaşırttı. Öyle ki Hollandalı teknik adam, takımlarında kadrolarına bile giremeyen oyuncuları aday kadroya alırken, banko oynayanları ise pas geçti. Hiddink'in bu tercihlerinin en çarpıcı örneği ise Fenerbahçeli Kazım. Zira Kazım bırakın Sarı-Lacivertli takımda oynamayı kadroya bile giremiyor. Ancak bu futbolcu A Milli Takım aday kadrosuna çağrılırken, Fenerbahçe'nin sağ kanadında banko oynayan Mehmet Topuz ise pas geçiliyor.

OYNAMAK MI ÖNEMLİ YOKSA OYNAMAMAK MI?

Hİddİnk'in diğer 'çarpıcı' tercihleri ise şöyle: Bu sezon Galatasaray'ın oynadığı hiçbir resmi karşılaşmada forma giyemeyen Gökhan Zan, Milli Takım'ın Kazakistan ve Belçika maçları kadrosuna alınırken, bu sezon oldukça başarılı bir grafik çizen Trabzonspor'un vazgeçilmez oyuncusu Egemen ise dikkate alınmadı. Sakatlığı nedeniyle OFK Belgrad maçları dışında oynayamayan Galatasaray Sabri ile Fenerbahçeli Gökhan Gönül de Hiddink'in aday kadrosunda kendine yer buldu, fakat Bursaspor'un yükselen değeri Ali Tandoğan ise Ay-Yıldızlı formadan uzak tutuldu. Eintracht Frankfurt'ta yedek kalan Halil Altıntop ile Stoke City'de oynayamadığı için kendisine kulüp arayan Tuncay Şanlı aday kadroya çağrıldı. Ama Bursaspor'un yetenekli futbolcusu Volkan Şen ise Ay-Yıldız hasretini yine gideremedi.

Milliler toplanıyor
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki ilk 2 maçında 3 Eylül'de deplasmanda Kazakistan, 7 Eylül'de de  İstanbul'da Belçika ile karşılaşacak A Milli Takım'ın aday kadrosu bugün İstanbul'da toplanacak. Aday kadroya davet edilen futbolculardankulüp takımlarıyla lig maçlarını oynayanlar saat 17.00'den itibaren Swissotel'de toplanmaya başlayacak. İstanbul'da 30 Ağustos Pazartesi günü ilk antrenmanını yapacak olan Ay-Yıldızlı ekip, salı günü Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gidecek. Kazakistan ile Türkiye arasındaki karşılaşma, cuma günü Astana Arena'da oynanacak. Milli takım kafilesi, 4 Eylül'de İstanbul'a dönecek. Türkiye ile Belçika arasındaki maç 7 Eylül Salı günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak.

Akşam

Etiketler :