Hiddink: Oynadığımız oyun sevindirici

Hiddink: Oynadığımız oyun sevindirici

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, 1-0'lık mağlubiyete rağmen Hollanda gibi bir takıma karşı oynanılan futbolun kendisi için sevindirici olduğunu belirtti

Maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Hiddink, Amsterdam Arena Stadı'nda kendi hatalarından dolayı yenilmenin üzücü olduğunu kaydetti. Hiddink, ''O hatadan dolayı gol yememiz üzücü. Şu an 2 günlük antrenmandan, yaptığımız toplantı ve konuşmalardan sonra Hollanda gibi bir takımdan böyle bir netice almak benim için sevindirici. Kolay değildi ama defansif ve ofansif açıdan iyi şeyler yaptığımıza inanıyorum. Hollanda kalecisi Stekelenburg süper, inanılmaz 3 kurtarışıyla takımını kurtardı. 12 tane oyuncu takıma yeni katıldı. 1-0 yenilmemize rağmen takımımı tebrik ediyorum, iyi mücadele ettik. İyi şeyler ortaya koyduğumuza inanıyorum. Sakat olan 2-3 oyuncunun gelecekte bize katılmasını umut ediyorum. Bayağı derin bir kadroya sahibiz, bu takımla iyi işler yapacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

Takıma aldığı genç futbolculardan övgüyle bahseden Hiddink, ''Gençleştirmeye gideceğimizi dün söylemiştim. Bunu gerçekleştirmek için kısa bir zamanımız vardı. Böyle kısa bir zamanda takımları izleyip, oyuncuları gözlemem gerekiyordu. Herkes Türkiye'de neden olmadığımı soruyordu. Bir hafta geliyorum, bir hafta gelmiyordum. Bunun tek nedeni, Türkiye dışındaki oyuncuları izlememdi. Bunları kazanmamış olsaydık, belki de bu oyuncular şimdi başka ülkelerde oynuyorlardı'' ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına katılan Serdar Kesimal ise, "Hollanda dünya ikincisi bir takım. Pozisyon bulmak zordu, biz iyi pozisyonlara girdik ama değerlendirmedik. Basit bir hatayla golü yedik. Bu oyun ümit veriyor ve inşallah gelecekte daha iyi olacak'' şeklinde konuştu.

 

Etiketler :