Hiddink'ten açık sözler

Hiddink'ten açık sözler

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, Azerbaycan maçı öncesi Dünya 1.'si gibi konuşmayı çok sevdiğimizi söyledi.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu'nda, deplasmanda Azerbaycan ile karşılaşacak (A) Milli Takım'da, teknik direktör Guus Hiddink, rakipleri önünde 3 puan almayı hedeflediklerini söyledi.

Eleme grubundaki 4. maça hazır olduklarını anlatan Hiddink, ''son maça kadar güzel bir başlangıç yapmıştık. Dördüncü maça gelmeden önce Almanya karşısında üç puan kaybettik. Yarın akşam üç puan almayı hedefliyoruz. Hazırlıklarımızı bunun üzerine yaptık. Her şeyin ötesinde performansımızı kendimiz eleştiriyoruz. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biz kendimizi eleştiriyoruz. Her gün, her maçtan sonra kendi durumumuzu analiz ediyoruz'' diye konuştu.

Hiddink, kaybetmeyi sevmediklerini savunarak, şöyle devam etti:

''Ancak sevmesek de Almanya maçını kaybettik. Yakın zamana kadar FIFA sıralamasında 28'den, 21'e yükseldik. Sıralamada üçüncü sırada olan Almanya'ya yenildik. Hem teknik heyet, hem oyuncular bu maçı nasıl kaybettiğimizi analiz ediyoruz. Biliyoruz ki, o maçtaki oyunumuz iyi değildi. Onlara çok az direnç gösterebildik. Biz de işte burada kendimizi eleştiriyoruz. Oyuncularımız da biliyor ki, rakibe direnç göstermemek bizim oyun tarzımızda yok.''

Azerbaycan karşısında yarın akşam mücadeleci bir oyun sergileyip 3 puan almak istediklerini anlatan Hollandalı teknik adam, ''Gelişme gösterebilmek için oyuncuların da bunu görmesi gerekir. Bu iyileşmenin ilk adımıdır. Yarın maça kazanmak için çıkacağız ve kazandıktan sonra emin adımlarla devam edeceğiz. Aurelio daha önce sakatlanmıştı. Burada sakatlanan oyuncumuz yok. Tüm oyuncularoynayacak durumda'' diye konuştu.

''KESİNLİKLE KATI BİR SİSTEM DÜŞÜNMÜYORUZ''

Hiddink, oyun şablonuna ilişkin bir soruya da şu yanıtı verdi:

''Kesinlikle katı bir sistem düşünmüyoruz. Oynamak istediğimiz tarz, bizim tarzımızdır. Zaten tek bir sistemde de oynayamazsınız. 442 ve 433 gibi sistem ve taktiklere odaklanmamız lazım. Değişiklikler olacaktır. Değişikliğe bir örnek, forvet olabilir. Topu tutan veya topsuz, hareketli bir forvetle oynayabiliriz.''

''ALMANYA'YA KARŞI AĞIR BİR YENİLGİ ALMADIK''

Almanya karşısında alınan 30'lık yenilginin, ağır bir mağlubiyet olduğuna katılmadığını belirten Hiddink, ''Biz dünya birincisi gibi konuşmayı seviyoruz. Almanya'ya karşı ağır bir yenilgi ifadesine katılmıyorum. Ağır diyorsanız, 20 yenildiğimizde hafif olmuyor da 30'mı ağır oluyor. Volkan üçüncü goldeki hatasını kabul etti. Gerçekçi olursak çok şey kazanırız. Artık duygusal ifadeler kullanmak istemiyorum. Oyuncularımınkazanmaya istekli olduklarını söyleyebilirim. Tabii ki Volkan pişman. Birinci golde kafayı vurdurduğumuz için pişmanız. Mesut'u tutamadığımız için pişmanız ama önemli olan oyunun geneline ilişkin pişmanlıklar duymamamızdır. İlk 11, yedek ve tribündeki tüm oyuncularımın arkasındayım.

Guus Hiddink, Azerbaycan takımının son durumuyla ilgili bir soruya, ''Azerbaycancanlı izledik. Kasetlerden izledik. Geçen sene ben Rusya takımıyla karşılaştım. Ama sürekli değişiyor. Avusturya'ya karşı iyi direndiler. Dirençli bir takım'' diyerek yanıtladı.

HIDDINK'İN SÖZLEŞMESİ

Hollandalı teknik adam, sözleşmesine ilişkin bir soruya şu cevabı verdi:

''Benim federasyona karşı yükümlülüğüm iki yıllık. Avrupa Şampiyonası sonrasında sözleşmem bitiyor. Taraflar istemezse yollar iki dakikada ayrılabilir.''

EMRE BELÖZOĞLU: ''BİR BAŞARISIZLIK VARSA TAKIM HALİNDE SORGULANMASI GEREKEN BİR ŞEY"

Milli takım kaptanı Emre Belözoğlu ise bir soru üzerine sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Arda Turan'ın çok önemli bir futbolcu olduğunu ama bir oyuncuya bağlı bir takım olmadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bir başarısızlık varsa takım halinde sorgulanması gereken bir şey. Bizim takım çoşkusu ve oyunun gidişine verdiği tepkiyle önemli işler yapan bir takım. Almanya yenilgisini Arda'ya bağlamak kolaya kaçmak olur. Ama Arda bizimle olsun isterdik.

Herkes kendi performansına yakın bir performans sergileseydi Almanya maçlı farklı olabilirdi. Performansımızın çok altında oynadığımızAlmanya maçının ardından inşallah buradan 3 puanla ayrılan taraf oluruz. Nihat, ben Tuncay eski oyuncular olarak ağabeylik yapmak adına elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.

Millet olarak bazı şeyleri çok abartıyoruz. Daha önceden bazı şeyleri ispatlamak adına çok fazla diyaloğa girdim. Bu yolla bir şeyleri ispat etmeye çalıştım. Artık biz futbolcuların sahada cevap vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Biraz geç oldu ama bunu öğrendim. Büyük zevk alarak milli formayı giyiyoruz. Biz olmasak da buraya kim gelirse gelsin formanın hakkını vermek için elinden geleni yapar.

Coşkuyla oynarsak, skora isyan eden oyunumuzu sergilersek yenemeyeceğimiz takım yok. Kazanmamız gereken bir maça çıkacağız. Almanya maçının ardından bu bizim için çok büyük fırsat diye düşünüyorum"

NİHAT KAHVECİ: "SAHADA OLAN, OLMAYAN HERKESİN HEM MAĞLUBİYETTE HEM GALİBİYETTE KATKISI VARDIR"

Milli takımın tecrübeli golcüsü Nihat Kahveci ise, Almanya yenilgisi sonrası yapılan eleştirilere cevap vererek şu ifadeleri kullandı.

"Öncelikle Azerbaycan maçında galip gelmek istiyoruz. Sahada olan, olmayan herkesin hem mağlubiyette hem galibiyette katkısı vardır. Almanyayı yenseydik grup lideri olmayacaktık. Yenildik diye de herşey bitmedi. Almanya'ya yenildik diye yerden yere vuruluyoruz. Bazı şeyleri çok abartılı yaşıyoruz. Yenseydik krallar gibiydik. Ortayı bulduğumuz zaman çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum."

Etiketler :