Hido harikalar diyarında

Hido harikalar diyarında

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando Magic, LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers'ı uzatmalarda 116-114 devirerek konferans şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

NBA'de basketbol heyecanı Orlando Magic ile Cleveland Cavaliers arasında oynanan Doğu Konferansı final serisi 4. maçıyla devam etti. Florida'daki Amway Arena'da LeBron James'li Cleveland Cavaliers'ı ağırlayan Orlando rakibini uzatmalara giden maçın ardından 116-114 yendi ve seride 3-1 öne geçti.
Baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan ve zaman zaman gergin anların yaşandığı karşılaşmanın normal süresinin son saniyelerinde attığı serbest atışlarla maçı uzatmaya götüren MVP LeBron James, uzatmalar sonunda da 3 sayılık basketle takımını galibiyete taşımak istedi ancak başarılı olamadı. LeBron, serinin ikinci maçında attığı son saniye 3'lüğüyle takımını galibiyete taşımıştı.

Orlando Magic'in All-Star yıldızı Dwight Howard, 27 sayı, 14 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma ve 2 blokluk başarımıyla takımının en etkili ismi olurken, Rafer Alston da attığı 26 sayının yanı sıra kaydettiği kritik basketlerle de maça damgasını vurdu. Alston 12 kez kullandığı 3 sayılık atışların 6 tanesini sayıya çevirmeyi başardı. Rashard Lewis ve oyuna sonradan dahil olan Mikael Pietrus 17'şer sayı atarak takımları adına skora katkı sağladılar.

Karşılaşmaya ilk 5 başlayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise 43:13 dakika süre aldığı karşılaşmayı 15 sayı, 7 ribaunt, 8 asist, 5 top kaybıyla tamamladı. Hidayet, takımının en çok asist yapan ismi olurken, 5/13 genel şut, 2/5 3 sayı ve ¾ serbest atış ortalamalarıyla mücadele etti. Orlando Magic, Cleveland'ı bir kez daha yenmesi halinde NBA Doğu Konferansı'nda şampiyonluğa ulaşacak ve NBA finali oynamaya hak kazanacak.

Geceyi mağlubiyetle kapatan Cleveland Cavaliers'ta ise sezonun MVP'si LeBron James'in 44 sayısı ve son saniyelerdeki çabası galibiyet için yeterli olmadı. LeBron maçı 44 sayı, 12 ribaunt, 7 asist, 1 top çalma, 1 blok ve 8 top kaybıyla tamamladı. Mo Williams'ın 18 sayı attığı maçta Cleveland adına Delonte West 17, Zydurunas Ilgauskas ise 12 sayıyla maçı tamamladı.

NBA'de heyecan bu gece Los Angeles Lakers ile Denver Nuggets arasında oynanacak Batı Konferansı final serisi 5. maçıyla devam edecek. İki takım arasında oynanan seride 2-2'lik eşitlik bulunuyor.

Etiketler :