Hillary Clinton dirseğini kırdı

Hillary Clinton dirseğini kırdı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dirseğini kırdı.

Clinton, dün akşamüzeri Beyaz Saray'a yürürken yolda düşmesi sonucu sağ kolunun dirseğini kırdı. Bakan Clinton'ın yere düşmesiyle acı içinde kıvrandığı ve hemen George Washington Üniversitesi hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

Clinton dirseğini kırmadan önce İsrail dışişleri bakanı ile atıştı

Bakan Clinton, düşerek dirseğini kırmadan önce İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü. Gündüz Lieberman ile kameralar önünde Yahudi yerleşimcileri konusunda tartışan Bakan Clinton, akşamüzeri düşerek dirseğini kırdı. Lieberman'ın Washington ziyaretinde Clinton ve kamuoyuna Yahudi yerleşimlerdeki inşaatları tamamen durdurmayı kabul edemeyeceklerini belirtti. Bu sırada yanında durmakta olan Bakan Hillary Clinton ise, tüm inşaat faaliyetlerinin durdurulmasını istediklerini yineledi. Clinton, İsrailli liderlerin geçmişte de pek çok kez bu tür açıklamalarda bulunup, sonradan fikir değiştirdiklerini söyledi. Filistinlilerin görüşmelere başlamadan önce bir iyi niyet gösterisi olarak Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinde genişlemenin durması talebini, Obama yönetimi de bir süredir destekliyor.

Buna karşılık İsrail, yeni yerleşim birimleri açmayacağını ancak var olan yerleşimlerdeki ailelerin ihtiyaçlarından kaynaklanan "doğal büyümeyi" engelleyemeyeceğini ifade ediyor.

Bakan Clinton, "İsrailli liderlerin geçmişte de fikir değiştirdiğini gördük." diyerek, sonunda İsrail'in pes etmesini bekleyeceklerini ima etti.

Etiketler :