Hilmioğlu AKP'yi darbeyle tehdit etmişti

Hilmioğlu AKP'yi darbeyle tehdit etmişti

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Hilmioğlu, 2 yıl önce, hükümete darbeyle gözdağı vermişti. İşte o sözler


İnönü Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Hilmioğlu, 30 Nisan 2007 tarihinde üniversitedeki bir açılış sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, o süreçteki Genelkurmay Başkanılğı'nın bildirisini destekleyerek, "Ordu demokrasiye müdahale etmemiştir. Türk Ordusu, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine aykırı olan, Türkiye Cumhuriyetinin temel niteliklerine karşı davranan bir hükümete karşı müdahale etmiştir" demişti.

Hilmioğlu, hükümetin iktitadrdan inmesini isteyerek şu eleştirilerde bulunmuştu, "Siz peki hangi milletin iradesini temsil ediyorsunuz' Milli size diyor ki 'Artık inin oradan'. Milletini dediği budur. Milletin sesine kulak vermelerini dilerim. Onurlu bir şekilde hükümetten çekilmek varken, bu yolun artık denenmesi, bu yolun izlenmesi demokrasimiz acısından çok doğru bir yoldur. Onursuz bir şekilde indirilmekten çok daha doğru bir yoldur. Demokrasimizin yara almaması için izlenmesi gereken, derhal siyasal iktidarın hükümetten çekilip, hemen erken seçime gitmesidir."

Rektör Hilmioğlu, "Peki yapılacak bir erken seçimde aynı siyasal iktidar tekrar hükümet olursa" sorusuna ise şu cevabı vermişti: "Kim gelirse gelsin. Türkiye Cumhuriyeti laiktir, laik kalacaktır. Eğer insanlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk ile birlikte temelleri atılmış, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine uyan, uyar, uymayanlara bu millet gereken cevabı verecektir. Devletin ceşitli kurumlarıda gereken cevabı verecektir. Kim gelirse gelsin. Yüzde 35'le değil,. isterse yüzde 95'le gelsin. Onuda söylüyeyim."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :