Hıncal Uluç'tan inanılmaz sözler!!!

Hıncal Uluç'tan inanılmaz sözler!!!

Hıncal Uluç'u hiç böyle okumamıştık.. Hayatta neler oluyor neler. Kürt açılımı taşları yerinden oynatmadı, adeta fırlattı.

"Bu savaşı bitirsin, ben bile oyumu Erdoğan'a veririm.. Anlayın ötesini.."

Bu çarpıcı sözler Sabah yazarı Hıncal Uluç'a ait. Hani şu "iflah olmaz Erdoğan karşıtı" ve "AK Parti düşmanı.." olarak bildiğimiz ünlü yazar..

Çok değil bir ay önce Uluç'u böyle konuşurken duysanız inanır mıydınız? Cevap yediden yetmişe tabii ki 'hayır' olurdu.

Hükümetin bu projesi tutar mı bilinmez ama taşları yerinden oynattığı, tabuları derinden sarstığı gerçek. Uluç can alıcı tartışmanın tam ortasına daldı.

Muhalefete çaktı, hiç sevmediği Erdoğan'ın cesaretini övdü. Hatta 'İmralı'yla görüşülsün' dedi. Uluç bugünkü köşesinde çözüme uzanan elleri sıkarım!.. diyor.. İşte olay yazıdan bazı bölümler:

(...)Bu savaşı bitirsin, ben bile oyumu Erdoğan'a veririm.. Anlayın ötesini..
Erdoğan'ın toplantıyı Başbakan değil, AKP Başkanı sıfatıyla yapması, hâlâ bir takım çekinceleri olduğunu gösteriyor.. Olmasın.. Çözüme giden yolda her adımı cesaretle atsın.. "O ne der, bu ne yapar" diye, çözümü, çözümsüzlüğü hedef edinenlere endekslemesin..
İşte açık açık söylüyorum..
Çözüme yardımı olacaksa, inanıyorsa, İmralı'yla dahi görüşsün..
Binlerce gencimizin hayatı, geleceği, binlerce ailenin mutluluğu, binlerce annenin cehennem azabının bitmesi uğruna, her şeyi göze almalı başbakan..

Vietnam'da birbirlerini acımasızca boğazlayanlar, barışa nasıl ulaştılar?.
Barış için her, ama her adım atılır.. Atılmalı.. Barış en kutsal amaçtır. Hele de iç barış!..
Erdoğan'ın buluşmayı Meclis çatısı altında gerçekleştirmesinin anlamı da büyük. Mesaj açık..
"Gençler, çözüm Meclis'tedir.."
Buna inandırabilirsek, inandıracak adımları korkusuzca atarsak, çözüm gerçekten Meclis'te olacaktır.. Çözüm Meclis'te olunca da, Kürt gencinin silaha sarılıp dağa çıkmasına ihtiyaç kalmayacak, bataklık işte o zaman kuruyacaktır.
Çözüm, DTP'yi yok saymaktan değil, Kürtlere "İşte sorunlarınıza sahip çıkacak siyasal kuruluş, Meclis'te. Onu tanıyoruz ve sayıyoruz. Önlerine koyduğumuz engelleri de kaldırıyoruz" demekten geçer..
Recep Tayyip Erdoğan, askerin de onayı, hatta teşvikiyle, sivil çözüm konusunda ilk ve en önemli adımı atmıştır. Bugünkü sivil-asker dayanışması, çözüm ihtimalini arttırıyor

Peki muhalefet..
Boş verin.. MHP, kendisinden beklenenleri söylüyor. Biraz da günah çıkarma telaşı içindeler. Seçim ertesi AKP'ye nasıl koltuk değneği olduklarını kimse unutmadı..
CHP'ye gelince..
Mehmet Barlas dün gene cince bir başlık atmış.. "Kuş kuşluğunu yapacak" vezninde "İktidar iktidarlığını, muhalefet muhalefetliğini yapacak" diyerek..
Ne yazık ki, Deniz Baykal bu kafada olduğu, 40 yıldır "Ben muhalefetim, muhalif olmalıyım" dediği için, hayat boyu muhalefet kalmaya mahkûm..

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :