Hindistan'da tarihin en büyük elektrik  kesintisi

Hindistan'da tarihin en büyük elektrik kesintisi

Dünyanın onda biri karanlıkta kaldı elektrik kesintisi 620 milyon insanı etkiledi.

1 milyar 200 milyon kişinin yaşadığı Hindistan'da, iki gün üst üste yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle halk büyük sıkıntı yaşadı.

İlk büyük kesinti pazartesi günü ülkenin kuzeyindeki eyaletlerde yaşandı. Kuzeydeki yedi eyalette etkili olan kesintiler 370 milyon kişiyi etkiledi. Salı günü yaşanan kesinti ise ilkine göre çok daha büyük oldu. Gece saatlerinde ülkenin kuzeyindeki elektrik şebekesinin yanısıra, doğu ve kuzeydoğudaki şebekeler de çökünce, ülkedeki 28 eyaletin 20'si karanlıkta kaldı.

620 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ
620 milyon kişinin etkilentidiği kesintide ulaşım felç oldu. Başkent Yeni Delhi'deki metro dseferleri ile ülkenin pek çok yerindeki tren seferleri uzun süre yapılamadı. Tren istasyonlarında büyük yığılmalar yaşandı. Yüzlerce maden işçisi yeraltında mahsur kaldı.

Hastaneler, fabrikalar ve havaalanarında jeneratörler devreye sokuldu ancak pek çok ev ve işyeri saatlerce karanlıkta kaldı. Gece saatlerinde sokaklarda ateşler yakıldı.

FELAKET BUGÜN BİTTİ
Yetkililer dün tüm gün süren kesintilerin, bugün sabah saatlerinde giderildiğini duyurdu.

EN BÜYÜK FELAKET
Yaşanan bu elektrik kesintileri, dünya tarihinin en büyük iki kesintisi olarak tarihe geçti. Daha önce 2005 yılında Endonezya'da yaşanan ve 100 milyon kişiyi elektriksiz bırakan kesinti dünyanınen büyüğü ünvanını taşıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.