Hipnozcu Yarbay'a kötü haber

Hipnozcu Yarbay'a kötü haber

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık avukatlarının tahliye talebi kabul edilmedi.

Emekli yarbay Gürol Doğan hakkında açılan hipnozlu işkence davasına devam edildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık avukatlarının tahliye talebi kabul edilmedi. Dava ile ilgili istenilen bazı evrakların gelmemesi nedeniyle duruşma 14 Mayıs'a ertelendi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Gürol Doğan, sanık ve müşteki astsubayların avukatları katıldı. Duruşmaya telefon görüşmeleri, askeri mahkemeden gelen soruşturma ve dava dosyaları ile ilgili sanık Gürol Doğan ve mağdur astsubayların avukatlarının görüş bildirmesiyle devam edildi.

Sanık Gürol Doğan'ın avukatı Sümer Erol, müvekkilinin memleket meselesi olarak askeri savcıdan haber gönderilmesi üzerine İzmir'den geldiğini, soruşturmaya girdiğini ama hipnoz yapmadığını ileri sürdü. Erol, Gürol Doğan'ın, soruşturmada sadece astsubayların doğru söylemeleri konusunda telkinde bulunduğunu anlatarak tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti avukatların beyanlarından sonra duruşmaya 10 dakika ara verdi. 3 kişiden oluşan heyet 15 dakika süren görüşme sonrasında salona gelerek kararını açıkladı. Tanıkların gelmemesi ve bazı evrakların beklenmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, tahliye talebi 2 üyenin ret yönünde oy kullanmasıyla kabul edilmedi. Mahkeme başkanı hakim Kemal Alver ise tahliye talebini kabul ettiğine dair gerekçesini yazdırdı.

Gerekçede, şahsın belirli ikamet adresine sahip olduğunu ve bütün delillerin toplanmasından dolayı taliye kararı verilmesini istedi. Geçen yıl Mart ayında meydana gelen olayda, Hava İkmal Bakım Merkez Komtanlığı'nda görevli astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ hakkında, askeri savcılık tarafından emre itaatsizlik, evrakta tahrifat yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. 13 gün gözaltında tutulan astsubayların ifadesini alan askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, İzmir'de bulunan ve hipnoz eğitimi alan emekli Yarbay Gürol Doğan'ı çağırarak astsubayların ifadesinin alınmasında yardım talep etmişti. Bu soruşturma sırasında emekli yarbayın kendilerine hipnoz yaparak işkence altında ifadelerini aldığını iddia eden astsubaylar, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Bunun üzerine açılan davada emekli yarbay Gürol Doğan, hipnozla işkence yaptığı gerekçesiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanmıştı. Astsubaylar, soruşturma sırasında askeri savcı ile sürekli yanlarına gelen emekli yarbay Gürol Doğan'ın, kendilerine hipnoz yaparak 17 sayfalık hazırlanmış ifadelere imza attıklarını dile getirmişlerdi. Astsubaylar, sürekli aç bırakılarak işkenceye maruz bırakıldıkları gözaltı süresinde emekli yarbay Gürol Doğan'ın, meyve suyu ikramlarında bulunduğunu anlatmışlardı.

Etiketler :