Hipnozcu yarbaydan şok itiraf

Hipnozcu yarbaydan şok itiraf

Kayseri'deki Karagah Evleri Soruşturması'nda astsubayların hipnozla ifadesinin alınmasında ilginç bir detay ortaya çıktı.

Hipnozcu Yarbay Gürol Doğan'ın kendi icat ettiği "Retina sorgulaması" tekniği ile astsubayların gözlerinin hareketlerini tutanakla askeri savcıya bildirdiği ortaya çıktı. Gürol, mahkemede kendisinin icat ettiği "göz sorgusu" tekniğininin astsubaylar üzerindeki uygulama şeklini ise şöyle anlattı: "Sunmuş olduğum notlardaki kanaatim, şu anki huzurda bulunan mağdurlardan İsmail ve Orhan hangisi olduğunu hatırlamamakla beraber kendisi ile ilgili bir telefon numarası sorulduğunda cevap verirken gözü sağa kaymıştı, ben de yalan söylediğini söylemiştim" dedi.

'DÖRT İCADIM VAR BİRİNİ HATIRLAMIYORUM'

Kendisinin parapsikolog olmadığını söyleyen Doğan'ın ifadesindeki, "Hatta bu hususlardaki çalışmalarda ben parapsikolog olmamamla beraber 4 adet buluşum oldu. Tik tedavisi, gözden karakter kontrol tahlili, imzadan iş yapma tarzı, dördüncüsünü ise hatırlamıyorum" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

'VATAN MİLLET MESELESİ GEL'

Askeri savcı Albay Zeki Üçok tarafından İzmir'den "Vatan, millet meselesi" denilerek getirildiğini ifade eden Gürol Doğan, ifadesinde şöyle diyor: "Ali Balta ile 4-5 kez görüştüm. Bir seferinde saat 24.00 Hava İkmal Reviri'ndeyken görüştüm.. Ben yapmış olduğum gözlemlerimi de Ahmet Zeki Üçok'a sunuyordum."

MAHKEME TUTANAKLARI İSTEDİ

Emekli Yarbay Gürol Doğan'ın ifadelerinde ortaya çıkan bir başka ilginç gelişme ise sorgulamaların kayıtlarıyla ilgili oldu. Doğan tüm sorgulama tutanaklarını Albay Zeki Üçok'a verdiğini kendisinde bir kopyasının bulunmadığını söyledi. Gürol Doğan ifadesinde şunları kaydetti: "Benimle birlikte sivil giren şahıs soru sorup kayda alırken (el yazısı ile) ben de gözlemlerimi kayda alıyordum. Benim bulunduğum ve mağdurların sorgulandıkları odada kamera kayıtları da yoktu." Mahkeme, aralarında Gürol Doğan'ın "Retina Sorgusu" tutanaklarının da bulunduğu tüm tutanakları Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'ndan istedi.

'Askeri ihaleye fesat'tan tutuklu

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Ankara Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği "sahte çürük raporu" operasyonu kapsamında "Arazi yağmalama, askeri ihaleye fesat karıştırma ve sahte çürük raporu düzenlemek" iddialarıyla suçlanan bir çete ile bağlantı içinde olduğu öne sürülen "Karargah Evleri" soruşturmasını yürüten Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok 26 Eylül 2009'da tutuklanmıştı.

İLHAN TOPRAK-YENİ ŞAFAK

Etiketler :