Hipnozcu yarbayı Ulugüler çağırmış

Hipnozcu yarbayı Ulugüler çağırmış

Kayseri'de astsubayların, işkence ve hipnozla ifadesinin alınması olayının Korgeneral Rıdvan Ulugüler'in bilgisi dahilinde yapıldığı iddia edildi.

İLHAN TOPRAK 'ın haberi
Kayseri'de astsubayların işkenceyle ve hipnozla ifadelerinin alındığı soruşturmanın dönemin Garnizon Komutanı'nın bilgisi ve izni dahilinde gerçekleştiği öne sürüldü. Emekli Yarbay Gürol Doğan'ın yargılandığı Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği bir mektupta, Kayseri'ye gelmesi ve soruşturmaya dahil olmasında dönemin Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi (HİBM) ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in (halen Korgeneral rütbesinde) bilgisi ve izninin olduğunu dile getirdi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırken kendi el yazısıyla yazdığı bir savunma mektubunu 14 Mayıs 2010 tarihinde mahkemeye veren Doğan, şunları anlattı: "Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı ve ekibi olay yeri olan Kayseri 2. HİBM Komutanlığı'na gelerek olayın çözüme kavuşturulması için faaliyetlerine 03.03.2009 tarihi itibariyla başlamıştır. Ekip başkanı Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok'un olayın biran önce çözülmesi için yapılan görüşmede Hava Hakim Albay Ahmet Erdem tarafından sahip olduğum bazı meziyetlerden söz edilerek tavsiye edilmem üzerine Üçok ve Binbaşı Mehmet Çelik tarafından şahsımla 07.03.2009 tarihinde öğle sıralarında telefon bağlantısı kurulmuştur."

ULUGÜLER'İN İSTEĞİ İLE MÜDAHİL OLDUM

Kendisiyle telefonda kurulan irtibatta, 'Telefonla bilgi vermek sakıncalı, yardımına ihtiyacımız var, gelip yardımcı olduğunda ülkeye çok büyük hizmet etmiş olacaksın, konunun önemli olduğunu gelip öğrendiğinde sen de anlayıp hak vereceksin" şeklinde ifadeler kullanıldığını anlatan Doğan, mektubunda "Yardımcı olmamın talep edilmesi üzerine İzmir'den Kayseri'ye giderek Kayseri Garnizonu ve 2. HİBM Komutanı Tümgeneral (2010 Ağustos YAŞ toplantısında Korgeneralliğe terfi etti) Rıdvan Ulugüler ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı Başsavcısı Albay Ahmet Zeki Üçok'un bilgisi, yetkisi ve isteği dahilinde bahse konu olaya müdahil oluşum gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

TANIK OLMALARINI İSTEDİ

Gürol Doğan tarafından savunmasına ek olarak yazılan ve Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen mektubunda Kayseri 2. HİBM Komutanlığı'ndaki gerçekleşen olayın faillerinin bulunması için Korgeneral Ulugüler'in talebiyle Hava Kuvvetleri Askeri Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok'un soruşturmaya dahil olduğu anlatılıyor. Hipnoz uzmanı emekli Yarbay Gürol Doğan, söylediklerinin doğruluğunun ispat edilmesi için aralarında Ulugüler ile Ahmet Zeki Üçok'un da bulunduğu tarafların da tanık olarak ifadelerinin alınmasını talep etti. Astsubayların hipnozla ifadesini alan emekli Yarbay Gürol Doğan, 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılırken, işkenceyle ifade alınması olayına iştirak ettiği gerekçesiyle eski Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok hakkında da dava açıldı.

MAHKEMEDE KORUNDU

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde, "Resmi belgede sahtecilik yaptığı" iddiasıyla yargılanan Astsubay Ali Balta'nın geçen hafta yapılan son duruşmasında mahkeme heyeti, Balta'nın avukatlarının 'mağdur' sıfatıyla davaya müdahil olan Korgeneral Ulugüler'e sorduğu sorulara cevap vermesine izin vermemişti.

RIDVAN PAŞA ESNAFI FİŞLEMİŞTİ

Korgeneral Rıdvan Ulugüler'in Garnizon Komutanı olduğu dönemde Kayseri'de 9 mahalle ile çok sayıda esnafı fişlediği ortaya çıkmıştı. Kayseri'deki bu yerleri sadece fişlemekle kalmayan Ulugüler, fişlenen yerlere askeri personelin gitmesini engellemek için de emir yayınladı. Kayseri 2. İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda 31 Aralık 2008'de uygulamaya konulan ve 'Askeri Personelin Girmesi Sakıncalı Olduğu Yerler' başlıklı skandal emrin askerlere sadece sözlü olarak tebliğ edilmesi ve panolara asılmaması istendi. Y.ŞAFAK

 

Etiketler :