Hipnozla aşk mümkün mü?

Hipnozla aşk mümkün mü?

Bir hipnoterapiste başvurdum. Sol görüşlü biriydi. Tedavi sırasında (...)

Bir hipnoterapiste başvurdum. Sol görüşlü biriydi. Tedavi sırasında (...) gibi bir sorunumun olduğunu ve tedavi olmam gerektiğini söyledi. Ben de tedaviyi kabul ettim. Hipnozla beni kendisine aşık etti ve... Ben inançlı ve tesettürlü bir insanım. Çok tövbe ettim, pişman oldum. İstemeden yaşadığım bu olaydan sonra günaha girmiş olur muyum? Rahatsızlığımdan dolayı evlenemiyorum. İntiharın eşiğine geldim. Zor durumdayım. Lütfen yol gösterin... (Rumuz: Zeynep)

Hangi ideolojiden olursa olsun, hangi kafa yapısını taşırsa taşısın, sormadan soruşturmadan, güvenirliği konusunda bilgi almadan bu tür kişilerin kapısını çalmamak en doğrusudur.

Böyle art niyetli insanlar çok az sayıda da olsalar maalesef piyasada dolaşıyorlar. Bu kişileri bağlı bulundukları kuruluşlara haber vermek hatta bir şekilde şikâyet etmek gerekir.

Siz iradeniz dışı olarak bir oyuna gelmişsiniz. Manevi bir sorumluluk taşımıyorsunuz. Allah sizi korumuş. Tövbe istiğfar da ettiğinize göre, Allah'ın affı ve mağfireti altına girmişsiniz.

İntihar düşüncesi sizi büyük bir vebale ve mes'uliyet altına sokar. Hiçbir zaman bir kaçış ve çözüm de olmaz. Aksi halde yağmurdan kaçarken doluya yakalarsınız, sineğin ısırmasından kaçarken yılanın ağzına düşersiniz.

İyi bir tedavi sürecinden geçtikten sonra evlenip ev bark sahibi de olursunuz. Önemli olan akıllı ve tedbirli hareket etmektir. İffetinizi ve kişiliğinizi korumaktır.

Akla gelen düşünceden sorumlu muyum?

Benim önceleri böyle bir problemim yoktu. Son birkaç zamandır düşüncelerimi kontrol edemiyorum. Aklım kendi isteklerim dışında hareket ediyor gibi. Hiç olmayacak gibi iyi veya kötü şeyler aklıma geliyor. Daha sonra istemeden aklım bir hükümde bulunuyor. "İnşallah vb." sözlerle konuşuyor gibi oluyorum. Akla gelen bir düşüncenin veya akıldan söylenen sözün bir geçerliliği var mıdır? Neden böyle olduğunu bir türlü çözemedim. Yardım ederseniz çok sevinirim. (Rumuz: Mehmet)

Endişe edecek fazla bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir vehme ve bir vesveseye kapılmış gibisiniz. Biraz da şüphe ve tereddüde kapılmışsınız.

İnsanın aklına iyi ve kötü şeyler her zaman gelebilir. Bu düşüncelerden rahatsız olduğunuza göre sahip çıkmayın, kabullenmeyin, "kendiniz söylemiş" gibi olmayın.

Peygamberimizin dile getirdiği gibi insan söylemedikçe aklından geçenlerden, düşündüklerinden dolayı sorumlu değildir. Bu sözler "İnşallah, maşallah" gibi sözler olunca, aslına bakılırsa hiç endişe etmeye gerek yoktur.

Fakat biraz olay halüsinasyona, bir algı bozukluğuna benziyor. Bunun için bir psikiyatra görünürseniz daha sağlıklı bir bilgi alırsınız, belki tedaviye başlarsınız.

Gönül ilişkisinin dinde yeri var mıdır?

Ben Türkmenistanlı'yım, yengemin bir kız kardeşi var. Onunla evlenmek istiyorum. Üniversite 2'ye geçtim. Kızın daha önce bir erkek arkadaşı olmuş. Zamanla bu durumu unutabilir miyim? Gönül ilişkisinin, dinimizdeki yeri nedir? 3. sınıfı bitirdikten sonra mı, mezun olduktan sonra mı evlenmek uygundur? (Rumuz: Bazarov)

Aralarında "ciddi" bir birliktelik geçmemişse, halihazırda bir görüşmeleri/ilişkileri yoksa ve siz de kabul ediyorsanız, evlenmenizde bir sakınca olmaz. Zamanla unutamasanız bile bu durumu bir problem haline getirmezseniz sıkıntı olmaz.

Gönül ilişkisi "kalpten sevmektir." Kendinize ne kadar söz geçirebilirsiniz, bilinemez, kestirilemez ama bir şekilde yüzük takma ve nişan yapma gibi sevginin "adını" koymak en güzelidir. Sağlıklı bir yuva kurmak için ise en sağlıklı ve kalıcı olanı mezun olduktan sonra evlenmektir.

Mehmet PAKSU yazdı...

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :