Hıristiyanlar da "Allah" diyecek

Hıristiyanlar da "Allah" diyecek

Hıristiyanlar yayınlarında Tanrı sözcüğünü kullanmak zorundaydı. Mahkemeye başvurup yasağı aştılar

Malezya'da Yüksek Mahkeme, Hıristiyanların da Tanrı yerine “Allah” kelimesini kullanabileceğine karar vererek, hükümetin bu konudaki yasağının kanunsuz olduğunu ilan etti.

Malezya'da Roman Katolik Kilisesi 2007’de, hükümetin Müslüman olmayanların yayınlarında Tanrı kelimesini Allah olarak çevirmelerini yasaklaması üzerine dava açmıştı.

MALEZYA

Malezya, Güneydoğu Asya'da yer alan bir ülkedir. Malezya Federasyonu'nun 11 devletinin Singapur, Saravak ve Sabah (eski Kuzey Borneo)'ın birleşmesi ile oluşmuştur. Singapur 1965 yılında federasyondan ayrılmıştır. Kuzeyde Tayland, güneyde Singapur ve Endonezya ile komşudur. Ayrıca batıdan Andaman Denizi, doğudan Güney Çin Denizi'ne kıyısı vardır. Ülke coğrafi yönden Batı Malezya ve Doğu Malezya olmak üzere 2 bölgeye ayrılır. Bu bölgeler de 10 devlete ayrılır.

Malezya sahip olduğu etnik gruplar ve kültürler kadar din bakımından da bütün bir ülke değildir. Malezya'da en önemli din halkın yarıdan fazlasının inandığı Müslümanlık olmakla birlikte ikinci büyük din Budizm'dir. 2000 yılında yapılan sayıma göre nüfusun \% 9.1'i Hıristiyan

Etiketler :