Hırsız parasını geri ödedi

Hırsız parasını geri ödedi

Dükkanını soymaya gelen hırsızı etkisiz hale getiren ve ona $40 veren Müslüman dükkan sahibine hırsız daha sonra parasını iade etti ve...

Ömer Yazıcı'nın Haberi

New York Eyaleti'nin şehirlerinden Long Island'da kendisini soyulmaktan silahı sayesinde kurtararak soyguncuya 40$ ve bir parça ekmek vererek gitmesine izin veren fastfood dükkânı sahibi gönderici adresinin bilinmediği bir mektup aldı. Mektupta 50 dolar vardı ve Dükkân sahibine kendisinin hayatını bağışladığı ve kendisine para vererek gitmesini sağladığı için sayısız teşekkür vardı.

Gizemli yazar mektubunda kendisini öldürmeyen Mohammad Sohail'e "Başlangıçta sana bir teşekkür borçluyum. O zaman hiç param yoktu işimde yoktu ve aileme bakamıyordum." diyerek kendini ifade ediyor.

Aynı düşünceleri dizlerinin üstünden kalktığında da aklından geçirdiğini söyleyen yazar, orada bir beysbol sopasıyla dükkân soymaya kalkıştım yanlıştı fakat yapacağım başka bir şey kalmamıştı diyor mektubunda.

 

Mektubunda şunlarıda ifade ediyor " dizlerimin üstüne çöktüğümde ve silahı başımın üstünde hissettiğimde Islama gireceğime söz verdim ve beni öldürmemesini istedim, ozaman bunu sadece ölmekten korkumdan istemiştim." Fakat mektupta yazılana Göre daha sonra gerçekten İslam’a girmeyi seçmişti. O andan sonra gerçek Müslüman oldu ve Sohail'den sonra hayatı değişti.

 

"Şu anda yeni bir bebeğim oldu, şimdi iyi durumdayım, iyi para kazanıyorum ve kendimi beladan uzak tutmaya çalışıyorum. Bana o zaman verdiğin 40 dolar için çok teşekkür ediyorum. O benim hayatımı değiştirdi"

 

Mektup "Müslüman kardeşin" diye sonlanıyordu.

 

Sohail bunun 40 dolar verdiği adamdan geldiğini doğruladı. Mektupta gönderilen adres yazılı değildi. Şükran gününden bir hafta önce Long Island'dan postaya verilmişti

 

"Bu beni heyecanlandırdı" diyor Sohail " Onun adına sevindim, şu anda iyi birisi ve topluma faydalı birisi"  " İyi bir işi var, yeni bir bebeği olmuş ve Allah'a şükür ki şu anda hapiste değil."

 

“birisine bir iyilik yaptığınızda o da size aynen iyilik olarak geri donuyor. Ben ona 40 dolar verdim o bana 50 dolar göndermiş. İyi yatırım diyor gülerek”

 

Soygun anında elinde beysbol sopasıyla girdi ve para istediğini söyledi. Fakat Sohail bir hamlede tezgâhın altından 9mm av tüfeğini çıkardı ve soyguncuyu etkisiz hale getirdi. Ve dizlerinin üstünde yere çöken adam yalvarıyordu "çok özür dilerim çok özür dilerim" diyordu gözleri yaşlı. Ailesinin çok zor durumda olduğundan bahsediyordu.

 

Suffolk polisi mektubu görene kadar herhangi bir yorumda bulunmak istemedi. Dedektifler videodan soyguncuyu tanımaya çalışıyorlardı, fakat herhangi bir tanıtıcı bilgiye ulaşamadılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :