Hırsızlardan şaşırtan yöntem !

Hırsızlardan şaşırtan yöntem !

Pinpon topu ile 4 günde 23 otomobili soydular!

 

Adana’da polisin bugüne kadar ilk kez karşılaştığı yöntemle dört günde 23 otomobilden hırsızlık yapan 3 kişilik şebeke ortaya çıkarıldı. Şüphelilerin araçların kapılarını, kilidin üzerine koydukları delinmiş pinpon topuna vurarak ile açtıkları belirlendi.

Kentte, otoban ve bağlantı yollarına yakın bölgelerde, masa tenisi topu kullanılarak kapısı açılan otomobillerden değerli eşya, kimliği belirsiz kişilerce çalınıyordu. Aynı yöntemle 4 gün içinde meydana gelen 23 olayın bazıları çevrede bulunan işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenirken, özellikle Mobese kameralarından uzak bölgeyi seçen hırsızlar, izlerini kaybettirmeyi başarıyordu.

Olayların artması üzerine soygunların meydana geldiği bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştıran Hırsızlık Bürosu ekipleri, 24 yaşındaki Seyhan Genç, 27 yaşındaki Kadir Kesici ile 22 yaşındaki Devran Yıldız’ı takibe aldı. Polis, şüphelilerin Mersin’in Tarsus İlçesi’nden kiraladıkları otomobille Adana’ya gelip, gece boyunca hırsızlık yaptıktan sonra döndüklerini belirledi.

Şüphelilerin Tarsus’tan kiraladıkları otomobili takibe alan ekipler, önceki gün Seyhan Genç hırsızlık yaparken yakaladı. Gözaltına alınan ve oto ile evden hırsızlık suçlarından çok sayıda sabıkası bulunduğu belirlenen Genç, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Olaya karıştığı belirlenen Kadir Kesici’nin ise başka bir suçtan Tarsus’ta yakalanarak cezaevine girdiği belirlenirken, diğer şüpheli Devran Yıldız’ı yakalamak için ise çalışmalırın sürdüğü belirtildi.

Şüphelilerin, otomobillerden çaldığı 10 bin lira değerindeki DVD player, oto teybi, güneş gözlüğü ve fotoğraf makinesi ise sahiplerine teslim edildi.

ŞAŞIRTAN YÖNTEM

Hırsızlıkta kullanılan yöntemde, şüphelilerin pinpon topuna bir delik açtığı, bu deliği de kapıdaki anahtar deliğinin üzerine koydukları belirlendi. Şüphelilerin ardından da topa hızla vurması sonucu çıkan tazyikli hava ile aracın merkezi kilit sisteminin açıldığı saptandı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.